Sibiu: Ochelari gratuiţi pentru preşcolarii sibieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ramele de ochelari provin din donaţii externe.
Ramele de ochelari provin din donaţii externe.

Odată cu noul an, cluburile Lions din Sibiu continuă campania „Mai întâi vederea”, în cadrul căreia se asigură un consult oftalmologic gratuit, cu un screening portabil.

Se urmăreşte astfel reducerea incidenţei viciilor de refracţie necorectate la preşcolari şi la şcolarii mici.

„Evaluăm copiii de grădiniţă şi de şcoală primară, aceştia primesc un certificat medical iar copiii ai căror părinţi doresc să-i ajutăm cu rame şi cu lentile, o facem pe gratis. Ramele sunt provenite din donaţii externe, iar lentilele şi montajul sunt plătite de noi. Programul se adresează doar acestor copii, pentru că este greu să strângi rame diferite şi să nimereşti persoana căreia să i se potrivească“, a precizat Ştefan Şoiman, reprezentant al clubului Lions Decan Sibiu.

Campania se derulează cu sprijinul unui singur medic oftalmolog care face voluntariat. Deşi acum programul se desfăşoară doar în municipiul Sibiu, reprezentanţii Lions Clubs au în plan extinderea campaniei şi în zonele defavorizate din judeţul Sibiu, Casa de Copii „Arca lui Noe“ din Cisnădie fiind următorul loc unde se va face screening-ul. În România sunt declaraţi 11 milioane de purtători de ochelari, dintre care 97.843 sunt tineri pana în 14 ani, iar 6,7 milioane peste 45 de ani. Unii dintre ei, din cauza problemelor financiare au renuntat sa-si protejeze vederea.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite