Sibiu: Norica Gligorea îşi întâmpină întotdeauna turiştii cu zâmbetul pe buze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Norica Gligorea lucrează în turism de aproape trei decenii, iar în urmă cu câţiva ani a reuşit să îşi construiască propria pensiune.

Profil
Născută: 25 ianuarie 1965, Câineni
Studii: Liceul Agricol Sibiu, Cursuri de contabilitate, calificare ospătar , de formare profesională în turism
Familie: Căsătorită, are două fete

Norica este o persoană tot timpul veselă şi optimistă şi reuşeşte astfel să îi binedispună şi pe cei din jurul său. Locuieşte în Gura Râului, împreună cu soţul şi cele două fiice ale sale şi a reuşit, după mulţi ani de muncă, să îşi construiască propria pensiune. Promovând frumuseţea şi tradiţiile Mărginimii Sibiului, Norica  reuşeşte să atragă tot timpul turişti din ţară şi din străinătate, pe care îi convinge să revină şi a doua oară în pensiunea sa.

S-a perfecţionat prin muncă
Când era mică, Norica îşi dorea să devină „miliţian“. Pentru că şcoala era prea departe însă, a decis, imediat după terminarea Liceului Agricol să se angajeze la Casa Turiştilor, din Păltiniş, ca muncitor necalificat în bucătărie. Lansarea ei în turism a venit chiar după trei luni, când s-a înscris la un curs de calificare pentru meseria de ospătar. „ Acest lucru se datorează familiei Şandru, care erau administratorii hotelului Cindrel, la care mă angajasem ulterior. M-au întrebat dacă îmi place şi este ceea ce vreau să fac, iar când le-am răspuns că îmi place, m-au trimis la acest curs de calificare“, ne-a spus Norica Gligorea.
Peste câţiva ani buni, când acumulase suficiente cunoştinţe în domeniu, Norica a decis să plece, împreună cu soţul său, să vadă cum se lucrează şi în afara ţării. „Ştiind limba germană, am hotărât să mergem, pentru 18 luni, să lucrăm la o pensiune din Germania. În urma contractului de atunci, am reuşit să ne luăm casa mult visată şi ne-am întors în ţară, unde ne-am reangajat, tot în turism“, a completat aceasta.

Au vândut casa, pentru a-şi face propria pensiune
Decizia de a-şi face propria pensiune a venit în anul 2005, la sugestia soţului său şi, fără să stea prea mult pe gânduri, s-au apucat de treabă. „ Când m-a întrebam dacă vreau să ne facem pensiune, primul lucru care mi-a venit în gând mi-a fost că nu avem bani. La acea vreme, tot ce căştigam investeam în fetele noastre, care făceau schi de performanţă. «Vindem casa», mi-a răspuns atunci soţul meu, lucru pe care l-am şi făcut. Conştienţi însă banii de pe casă că ne ajungeau doar pentru autorizatii,proiect si teren, am început să căutăm un program de finanţare, după care ne-am apucat de hârtii şi umblat. Nu a fost deloc uşor, dar a fost frumos“, îşi aminteşte Norica.
După multă muncă şi investiţii considerabile, soţii Gligorea aveau să primească, la sfârşitul anului 2007, primii turişti în pensiunea lor, pe care îi ştiau de pe vremea în care lucrau în Păltiniş. Din vorbă-n vorbă, au reuşit să se facă vizibili tot mai mult, iar numărul turiştilor care le treceau pragul era într-o continuă creştere. Acum, pensiunea Noricăi este una dintre cele mai solicitate şi apreciate din întreaga Mărginime. Pentru acest lucru, aceasta a pus întotdeauna accent pe calitate, la preţuri rezonabile.

Întrebări şi răspunsuri
Cum este o zi din viaţa ta, acum?

Mă trezescîn jur de 8-30-9.00, deoarece soţul meu este cel care se ocupă cu gătitul, iar eu cu buna dispozişie şi pusul bucatelor pe masă. Ziua se împarte între curăţenia în camera, flori, marketing, căutarea unor oferte cât mai tentante şi identificarea potenţialilor clienţi.

Cum reuşeşti să atragi clienţii?
Delectându-i cu preparate din bucătăria tradiţională românească, ajutându-I să descopere frumuseţea zonei şi oferindu-le diverse posibilităţi de agreement: foc de tabără, tenis de masă sau plimbări cu trăsura.

Ce-i place
„ Îmi place să cunosc oameni noi, să călătoresc, să citesc, îmi plac munţii, schiul, baschetul, fotbalul şi cursele de maşini. De asemenea, îmi place foarte mult muşchiul de vită în sos de unt şi tot ce găteşte soţul meu“, spune Norica. 
Ce nu-i place
La această întrebare, răspunsul Noricăi este unul scurt şi la obiect. „Nu-mi place concurenţa neloială şi minciuna“, spune aceasta.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite