Sibiu: Nemţii s-au decis şi vor să facă fabrica de biogaz la Roşia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au făcut studii amănunţite investitorii din Germania au decis să dea undă verde planului. Investitorii de la Energie 3UG vin la finele lunii ca să prezinte planurile de investiţie pentru instalaţia deproducţie.

CITIŢI ŞI:

Nemţii de la Energie 3UG bagă 3.000.000 de euro într-o fabrică de biogaz la Roşia

VIDEO - Telefonista care a demascat abuzurile de la ISU are interzis să intre în unitate

Trei persoane rănite după ce una dintre ele a călcat pe un proiectil neexplodat, în poligonul Cincu

Locuitorii din comuna aflată la mai puţin de 10 kilometri distanţă de Sibiu vor avea motive să se bucure în privinţa găsirii unui loc de muncă în localitatea Roşia. Asta pentru că proiectul amplasării în viitor a unei fabrici care să producă biogaz, pe teritoriul comunei lor, a primit undă verde din partea investitorilor, cu care, în luna februarie, primarul comunei şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean au purtat negocieri. Administraţia locală a trimis în format electronic, toate documentele şi studiile pe care le-au cerut, iar zilele trecute, cei din Germania au informat partea română că investiţia va fi făcută. „Noi le-am pus la dispoziţie o bază de date completă. Cei de acolo ne-au informat că vin să realizeze investiţia. Vizita a fost puţin amânată pentru că au fost sărbătorile pascale. Am primit oficial o notă prin care cei din Germania ne-au spus că sunt încântaţi de condiţiile oferite” a explicat pentru Adevărul de Seară, primarul Aldea Valentin. Şi preşedintele Consiliului Judeţean a fost informat că cei din Germania vin la Sibiu pentru a prezenta oficial concluziile şi planurile de viitor. „O să ne întâlnim şi o să ne fie prezentat proiectul exact şi forma de investiţie care se va face” a explicat Bottesch.
Un virus turcesc atacă sute de pagini de web. Virusul pune singur reclame porno la site-uri din Turcia
Sute de locuri de muncă
Fabrica ce va fi gata cel mai devreme la finele acestui an, va aduce pe piaţa de muncă locală un număr de aproximativ 200 de slujbe, conform estimărilor făcute. Investiţia totală depăşeşte suma de 3.000.000 de euro. Cei de la Energie 3UG au cerut autorităţilor locale să prezinte date concrete legate de terenurile disponibile pentru cultivarea culturilor de biomasă. „Ei au vrut să le punem la dispoziţie 1000 de hectare. Noi avem 4000 de hectare disponibile” a mai spus primarul din Roşia.

Porcul de Bazna, în pericol de dispariţie

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite