Sibiu: Muzeul Astra deschide seria vernisajelor de monumente reconstruite cu fonduri nerambursabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În contextul Zilei Internaționale a Muzeelor, Complexul Naţional Muzeal Astra vernisează duminică începând cu orele 12.00, în Muzeul în aer liber, monumentul etnografic Gospodărie de miner marmurar din Alun, Judeţul Hunedoara.

CITIȚI ȘI:

Protest spontan al pensionarilor, la Prefectură. Oamenii legii au intervenit pentru a calma spiritele

VIDEO – ISU şi-a prezentat maşina de 500.000 de euro

Un tir încărcat cu grâu s-a răsturnat la Veștem . Circulație blocată pe DN 7

Această gospodărie este reconstruită în cadrul proiectului Conservarea şi Restaurarea Patrimoniului Etnografic din Muzeul în aer liber - Dumbrava Sibiului, printr-un grant oferit de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European. La evenimentul din 16 mai vor fi invitaţi membrii comunităţii din satul Alun împreună cu preotul satului, reprezentanti ai autorităţilor locale, media, reprezentanți ai instituţiilor de cultură, reprezentanţi ai Autoritatii de Coordonare a Instrumentelor Structurale si ai Oficiului de Plăti si Contractare Phare din cadrul Minsterului de Finanțe din Romania.
În cadrul aceluiasi proiect sunt în prag de finalizare reconstructiile altor trei monumente de arhitectură populară care estimăm că vor fi inaugurate în toamna acestui an.

Lucrările de execuție la aceste monumente au reînceput în primăvara acestui an putând fi urmărite pe tot parcursul lor de către vizitatorii Muzeului în aer liber. ”Prin reconstrucția acestor monumente în Muzeul în aer liber ne apropiem astăzi de finalizarea unui proiect tematic ambiţios care se află la originea organizării colecţiilor şi a expoziţiei în aer liber din Dumbrava, a ceea ce alcătuiește în prezent patrimoniul Muzeului Civilizației Populare Tradiţionale din România, punând accent pe conservarea și permanentizarea identității tradiționale românesti”, a spus Cristina Mănăilă, de la CNM Astra.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite