Sibiu: Mirela Comşa transformă frunzele în opere de artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirela Comşa
Mirela Comşa

Medieşeanca Mirela Comşa realizează tablouri unicat, folosindu-se doar de frunze strânse din natură. Artista a realizat deja o expoziţie în oraşul natal şi speră să poată continua cât mai mult pe acest plan.

Totul a început în toamna anului trecut, când medieşeanca a mers în vizită la unul dintre fiii săi, la Târnăveni. Atunci şi-a dat seama că poate profita de coloristica deosebită şi de formele variate ale frunzelor, pentru a realiza decoraţiuni şi tablouri unice. „ Primul obiect pe care l-am realizat a fost un pahar îmbrăcat în diferite frunze. Atunci mi-am dat seama că pot face şi mai mult şi am început să lucrez la tablouri. Copiii şi soţul făceau glume pe seama mea la început, dar acum s-au obişnuit şi chiar mă susţin“, povesteşte Mirela Comşa.

Priveşte frunzele cu alţi ochi
Încetul cu încetul, creaţiile sale au început să se diversifice şi  să prindă consistenţă, iar la câteva luni a reuşit să realizeze nu mai puţin de 30 de tablouri, la care singurele materiale folosite au fost frunzele, tăiate şi lipite în diferite forme. Medieşeanca este printre puţinele persoane din ţară care face astfel de obiecte şi, chiar dacă este abia la început, speră ca pasiunea pe care o pune în ceea ce face să îi aducă recunoaşterea pe plan naţional sau chiar internaţional. „ Totul s-a întâmplat într-un timp atât de scurt, că nici nu mi-am dat seama. Am lucrat câteva luni aproape non-stop şi, chiar dacă dormeam doar câteva ore pe noapte, nu simţeam oboseala. Îmi place foarte mult ceea ce fac, îmi dă o mare satisfacţie şi sper să pot continua cât mai mult“, completează medieşeanca. Aceasta spune că, de când a început să facă tablourile, acordă o importanţă mult mai mare frunzelor. „Înainte, aproape că nici nu le observam. De când cu tablourile însă, fiecare frunză pe care o văd o analizez cu atenţie, mă găndesc la ce mi-ar putea folosi“, spune Mirela Comşa.

Prima expoziţie
În funcţie de complexitate şi dimensiune, un astfel de tablou poate fi realizat între trei şi zece zile, spune artista. Recunoaşte însă că, de foarte multe ori se pierde în amănunte, tocmai pentru a se asigura că produsul final este unul de calitate. „ Fiecare nasture al unui personaj, cureaua sau ochii, trebuie lucrate cu mare grijă, pentru că frunzele se pot rupe. Oricum, ele au nevoie de multă atenţie, trebuie spălate, tamponate în prosop şi aşezate în ziare, până se usucă“ explică aceasta. Singurele costuri pe care pasiunea medieşencei le implică sunt legate de cumpărarea ramelor, a aracetului cu care lipeşte frunzele şi a lacului pe care îl aplică peste creaţii, pentru a rezista în timp. Satisfacţia este însă una imensă, iar ea a venit într-un timp destul de scurt, în cazul Mirelei Comşa. Aceasta a reuşit deja să-şi deschidă prima expoziţie personală, denumită „Simfonia frunzei“, care a fost vizitată de zeci de persoane, la Biblioteca „Stefan Ludwing Roth“ din localitate, şi şi-a propus, ca pe viitor, să aibă cât mai multe activităţi de acest gen.

Ce-i place
„Îmi place foarte mult natura şi ador plimbările în aer liber, îmi place să dorm în cort şi să ascult muzică“, spune Mirela Comşa
Ce nu-i place
„Nu-mi place să gătesc. Când o fac, nu o fac cu paisune, dar din fericire, şotul meu mă ajută foarte mult din punctul ăasta de vedele, el fiind, de cele mai multe ori, bucătarul în casă“, spune medieşeanca.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite