Sibiu: Mihaela Preda cunoaşte toate secretele frumuseţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihaela Preda
Mihaela Preda

Cu o experienţă de 15 ani în domeniul cosmeticii, Mihaela Preda spune că nu şi-ar schimba jobul pentru nimic în lume. Are propiul salon, iar clientele i-au devenit prietene.

Profil
Născută: 8 septembrie 1967, Sibiu
Studii: Facultatea de Inginerie „Hermann Oberth“ Sibiu
Familie: căsătorită, are un băieţel

Fie că este vorba despre pensat, epilat sau diferite tratamente cosmetice, Mihaela pune o pasiune enormă în ceea ce face. Este extrem de răbdătoare cu fiecare clientă în parte, iar îndemânarea de care dă dovadă a ajutat-o să îşi păstreze clientele de-a lungul timpului.

O întâmplare fericită
Începuturile Mihaelei legate de cosmetică datează din 1991, anul în care sibianca s-a căsătorit. Chiar dacă s-a apucat de această meserie dintr-o întâmplare, spune că este cel mai bun lucru ce i se putea întâmpla, iar acum nu ar mai putea renunţa la ceea ce face. „ Cu doar câteva zile înainte de nuntă, aveam programare pentru un tratament la singurul salon care exista la momentul respectiv în Sibiu. Când am ajuns acolo însă, doamna de la salon mi-a spus că nu poate să se mai ocupe de mine, deoarece avea alte probleme. Din fericire, soţul meu a reuşit să-mi facă o altă programare pentru ziua următoare în Bucureşti, acolo unde am făcut şi nunta. Acela a fost momentul în care m-am hotărât să-mi deschid propriul salon. Fără să îmi dau seama am făcut cea mai inspirată alegere şi am descoperit la scurt timp că mi se şi potriveşte“, îşi aminteşte sibianca.

Lucrează în propriul salon
Astfel, în vara anului următor, Mihaela a făcut un curs la Şcoala Internaţională de Cosmetică „Christine Valmy“ din Bucureşti, iar în 1993 a început să îşi amenajeze spaţiul viitorului salon la demisolul casei în care locuieşte. Chiar dacă i-a fost destul de greu la început, dorinţa de a reuşi i-a dat forţă să meargă mai departe, iar doi ani mai târziu avea să inaugureze al doilea salon particular de cosmetică din oraşul de pe malul Cibinului. „ Munca efectivă la salon am început-o, deci, în anul 1995. Primele mele cliente au fost colegele de facultate, care m-au lăsat să exersez pe ele această meserie şi le-a plăcut ce a ieşit. Din vorbă în vorbă, s-a aflat de salon şi astfel ajunsesem ca doi ani mai târziu să am zeci de cliente. Asta m-a determinat să contruiesc un nou spaţiu în curte, spaţiu în care funcţionează şi în ziua de astăzi salonul Stylus“, completează Mihaela.

Cliente fidele
Acum, sibianca se poate lăuda cu cliente pe care le are chiar de la deschiderea salonului şi spune că aproape toate cele care au apelat la serviciile sale i-au devenit prietene. Succesul sibiencei se datorează atât profesionalismului şi pasiunii pe care le pune în ceea ce face, cât şi faptului că foloseşte aparatură şi procedee moderne, pe care le adaptează de fiecare dată schimbărilor care apar în domeniu. „ Pot spune că salonul a devenit un fel de club. De fiecare dată, găsim diferite subiecte de discuţie, fie că este vorba despre problemele de la serviciu, despre copii sau despre orice altă temă, iar timpul trece astfel mai repede şi mai plăcut“, completează cosmeticiana, care spune că plăcerea pe care o pune în ceea ce face o ajută să nu se simtă obosită nici după 14 ore de muncă.

Ce-i place
„ Îmi plac foarte mult vacanţele petrecute alături de familie, sunt cele mai frumoase momente. În plus, îmi place să-mi petrec timpul în grădină, vara, şi îmi place să aranjez lucrurile prin casă“, spune Mihaela.
Ce nu-i place
„Minciuna mă deranjează cel mai tare. În plus, nu-mi place lipsa de respect şi de corectitudine sau superficialitatea la locul de muncă“, completează sibianca.

Întrebări şi răspunsuri
Aţi terminat Ingineria. Nu aţi regretat niciodată că nu ai profesat în domeniu?
Nu. Încă din anul II de facultate mi-am dat seama că trebuie să caut altceva, dar nu ştiam ce. Asta pentru că, la vremea respectivă, nu aş fi avut nicio şansă să lucrez în domeniu, deoarece majoritatea fabricilor de industrie uşoară se închideau. Din fericire, am descoperit cosmetica, la care nu aş mai putea renunţa.
Care sunt calităţile necesare în acest domeniu?
În primul rând, persoana care vrea să se apuce de cosmetică, trebuie să aibă foarte multă răbdare. Dacă nu o are, mai bine o lasă baltă. În plus, trebuie să fie meticuloasă şi, bineînţeles, să nu-i lipsească nici îndemânarea.


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite