Sibiu: Maternitatea Sibiu, premiată de UNICEF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maternitatea sibiană sprijină alăptatul încă din prima zi de naştere.
Maternitatea sibiană sprijină alăptatul încă din prima zi de naştere.

În urma unei evaluări externe, maternitatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a fost desemnată de către UNICEF România „Spital Prieten al Copilului“.

Maternitatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a fost desemnată de către UNICEF România, în urma unei evaluări externe, drept „Spital Prieten al Copilului“. Această certificare are la bază un proiect demarat în 2007 în maternitatea spitalului, sprijinit de UNICEF România.

“Acestă distincţie oferită de UNICEF Romania ne onorează şi reprezintă rezultatul eforturilor depuse de personalul din cadrul maternităţii pentru intrarea instituţiei în rândul grupului de elită din ţară şi străinătate. Mai mult, desemnarea instituţiei noastre drept „Spital Prieten al Copilului” este  o garanţie a deschiderii nostre  totale către  mamă şi copil şi ne obligă ca pe viitor să menţinem aceleaşi standarde de calitate în asistenţa medicală”, a declarat Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, dr. Gabriel Budescu

Proiectul a susţinut şi încurajat alăptarea la sân a nou-născutului, precum şi contactul cât mai timpuriu dintre mamă și copil prin sistemul rooming, sistem care presupune saloane în care copilul stă alături de mamă. În România, din 204 maternităţi, doar 23 deţin acest statut, iar în lume peste 19.000 de spitale din care 300 în Europa.

Desemnarea unei maternităţi ca „Spital Prieten al Copilului“ presupune îndeplinirea unui set de 10 condiţii, „Cei Zece Paşi pentru o Alăptare de Succes“, care reprezintă standarde internaţionale de îngrijire pentru mamă şi nou născut. Aceste criterii nu reprezintă condiţii hoteliere speciale sau cheltuieli majore, sunt doar reguli de îngrijire.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite