Sibiu: Martorii susțin că aripa motodeltaplanului prăbușit la Cisnădie, s-a frânt în zbor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Investigaţii din cadrul Ministerului Transporturilor se întoarce la Sibiu pentru cercetări în zilele viitoare. Surse neoficiale susţin că accidentul a avut loc din cauze tehnice şi nu din cauza unei erori umane.

CITIȚI ȘI:

DJ 106, verificat de omul lui Ilie Carabulea

Un motodeltaplan s-a prăbuşit pe aerodromul din Cisnădie. Pilotul a decedat

Aproape 200.000 de ţigări confiscate de poliţişti

Tragicul accident aviatic petrecut sâmbătă după amiază la Cisnădie, în urma căruia un tânăr pilot cu experienţă de peste 10 ani în efectuarea de zboruri, a decedat, după ce avionul uşor pe care îl pilota s-a prăbuşit în apropiere de aerodromul Măgura, a dat startul unei anchete amănunţite. Cercetările sunt efectuate de către Direcţia de Investigaţii din cadrul Ministerului Transporturilor, cei de acolo adunând deja date care să faciliteze tragerea unei concluzii finale cât mai rapid. „Noi efectuăm o investigaţie tehnică amănunţită. Am colectat date şi încă mai facem acest lucru. Comisia se va întoarce la Cisnădie pentru a mai examina odată aparatul şi pentru a mai purta o rundă de discuţii şi cu martorii la accident, dar şi cu proprietarii aerodromului şi ai aparatului de zbor” a punctat Mircea Ciucă, şeful direcţiei care face investigaţia.
A intrat într-un stâlp cu maşina, lângă un hypermarket din Mediaş. Şoferul era criţă de beat

Raportul gata săptămâna viitoare
Acelaşi reprezentant al forului care face investigaţii a făcut o declaraţie care „trădează” faptul că ancheta nu va tărăgăna prea mult în stabilirea unei concluzii finale şi clare. „Sunt elemente în cadrul datelor strânse, ce ne direcţionează spre finalizarea cât mai rapidă a raportului şi spre stabilirea cauzelor care au dus la petrecerea acestui nefericit eveniment. În a doua parte a acestei luni, vom şti exact de ce s-a prăbuşit acel aparat de zbor”, a mai explicat Mircea Ciucă. Acesta a mai spus că raportul va fi prezentat oficial, cel târziu la începutul lunii viitoare. Surse neoficiale susţin că şi după declaraţiile martorilor, ancheta se îndreaptă spre un verdict care va spune că nu este vorba de eroare umană, ci de o defecţiune tehnică.
Un bărbat a fost bătut de vecinul său, din cauza oilor
Nu a fost eroare de pilotaj
Alexandru Popescu, directorul aerodromului de unde pilotul Vişan Mihai a făcut ultima decolare, a văzut toată întâmplarea. Mărturisirile acestuia exclud şi ele varianta unei erori umane. „Aripa a cedat, s-a pliat şi avionul a intrat într-un picaj necontrolat. Din ce s-a vazut aripa a cedat. Pilotul nu a forţat aparatul, a fost foarte prudent.  Nu se pune în niciun caz problema unei erori umane. Era un pilot foarte bun” a mărturist acesta.
Alte 360.000 de ţigări au fost confiscate

Înmormântat miercuri
Pilotul Vişan Mihai va fi condus pe ultimul drum mâine după amiază, funerariile urmând să aibă loc la Cimitirul Municipal din Sibiu. Cavoul celui care a fost tatăl unui băieţel de 5 ani, va fi purtat pe braţe de colegi şi totodată prieteni cu care acesta a zburat şi a împărtăşit bucuriile meseriei sale dealungul carierei de pilot civil.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite