Sibiu: Marius Adrian Panţuru este ajutorul lui Moş Crăciun în această iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Panţuru
Marius Panţuru

Student în anul VI la Medicină, tânărul este unul dintre cei 12 voluntari de la Crucea Roșie care are grijă ca toți copiii cuminți din Sibiu să își primească darurile de Crăciun.

Profil
Născut: 30 septembrie 1984, Râmnicu Sărat
Studii: student în anul VI la Facultatea de Medicină “Victor Papillian” din Sibiu
Familie: necăsătorit, are o soră

La doar 25 de ani, Marius Adrian Panţuru poate fi un model pentru mulţi tineri din ziua de azi. Îşi împarte timpul între facultate şi proiectele de voluntariat ale Crucii Roşii, iar în această iarnă a descoperit bucuria de a le face micuților din Sibiu sărbători de poveste. Caracterizat de colegi ca fiind unul dintre cei mai implicaţi şi activi voluntari din cadrul organizației, tânărul pune pasiune în tot ceea ce face şi vorbeşte cu drag despre plăcerea de a-i ajuta pe cei din jurul său, fie ei adulţi sau copii. Are o experiență de voluntar de peste doi ani, iar în cadrul Crucii Roşii activează de cinci luni. “Voluntriatul este ca un virus. Odată ce începi să faci asta, nu te mai poți lăsa. În plus, aici mă simt ca acasă, colegii sunt minunaţi şi mi-ar fi foarte greu să mai renunț”, spune tânărul.

Se implică în ceea ce face
 Chiar dacă postura de Moș Crăciun este absolut nouă pentru el, Marius s-a adaptat imediat situației și reușește să înveselească de fiecare dată atmosfera acolo unde este prezent. A participat deja la cinci acțiuni și, pe lângă pregătirea pe care o face înaintea întâlnirii cu copiii, tânărul se bazează foarte mult pe spontaneitate și pe capacitatea sa de a relaționa cu cei din jurul său. “ M-am implicat în această activitatea deoarece îmi plac foarte mult copiii, iar momente în care m-am aflat în postura de Moș  Crăciun până acum mi-au adus deja o satisfacție deosebită. Cea mai impresionantă a fost o acțiune de la Colun pe care am avut-o acum câteva zile, când, la jumătatea serbării, toți copiii se înghesuiau să îi iau în brațe. Văzându-I pe ei cum se bucură de moment, mi-a fost mult mai ușor să îmi îndeplinesc rolul și misiunea. În plus, am simțit că, pe lângă daruri, le-am dat și o parte din sufletul meu”, ne-a spus Marius.

Viitor medic de succes
Pe lângă plăcderea de a lucra cu copiii, tânărul voluntar mizează în noua postură și pe experiența câștigată în timpul anilor de studiu. „ Și în spital, când intri în conctact cu copiii, uiți complet de probleme și de orice altă preocupare. Ei sunt veseli tot timpul, se joacă și te fac și pe tine să te simți bine și să intri în lumea lor . Tocmai de aceea, consider că meseria pe care am ales-o și voluntariatul se îmbină foarte bine“, mai spune marius. Pentru că vrea să devină un bun medic, acesta nu neglijează deloc nici facultatea, pregătindu-se intens pentru licența care urmează în curând. Ştie că media pe care o va obține îl va ajuta să își aleagă specializarea dorită- ginecologie sau chirurgie generală- iar acest lucru îl determină să dea tot ce are mai bun. Până la examene însă, toată atenția lui Marius se îndreaptă către împlinirea misiunii pe care o are: aceea de a-l aduce pe Moș Crăciun în casele celor mici.

Ce-i place
„Îmi place să-i fac pe oameni fericiţi“, spune, hotărât, Marius. „ Pe lângă asta, îmi plac foarte mult hamsterii şi chiar mi-am cumpărat doi, care sunt foarte drăguţi“, completează tânărul.

Ce nu-i place
Marius spune că urăşte minciuna. „ Consider că orice relaţie se bazează pe încredere şi odată ce eşti minţit, această încredere dispare automat“, spune tânărul.

Întrebări şi răspunsuri

Ce alte pasiuni ai?
O altă pasiune a mea, cu care nu mă mai întâlnesc însă prea des în ultimul timp, este electronica. Mi-a plăcut încă de mic şi încă îmi mai place.
Cum ai ajuns în Sibiu?
Sunt în Sibiu de când am început facultatea. Am îndrăgit oraşul din prima zi în care am ajuns aici şi asta m-a ajutat să mă adaptez extrem de uşor. Acum, aici mă simt ca acasă.
Ce îţi place cel mai mult la Sibiu?
Sibiul are o aură care îmi deschide sufletul, mă face să zâmbesc. Îmi place foarte mult Piaţa Mare dimineaţa, când răsare soarele, îmi place că am ce admira când merg pe stradă şi, în general, îmi plac oamenii de aici. Sunt foarte deschişi şi te ajută de oricâte ori ai nevoie.

   

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite