Sibiu: Maria Daniela Cihodaru, asistenta care îşi doreşte să devină procuror

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Daniela Cihodaru
Maria Daniela Cihodaru

Lucrează în domeniu medical de 20 de ani şi îşi face meseria cum nu se poate mai bine. Chiar şi aşa, cel mai mare vis al Mariei este să lucreze în domeniul juridic.

Profil
Născută: 12 februarie 1972
Studii: Facultatea de Drept şi Master în Ştiinţe Penale
Familie: divorţată, are un băiat

Maria Daniela Cihodarul este o optimistă incurabilă, o persoană care a reuşit să se remarce de-a lungul timpului prin muncă şi implicare în ceea ce face. Lucrează din anul 1990 în domeniul medical, iar în prezent este asistentă în cadrul  Ambulatoriului de Specialitate de la Spitalului Militar din Sibiu. Spune că îşi îndrăgeşte foarte mult meseria pe care o practică de două decenii, dar ar fi dispusă să renunţe, dacă s-ar ivi ocazia să lucreze în domeniul juridic, cel mai mare vis al ei fiind acela de a deveni procuror.

S-a format la Spitalul Clinic Judeţean
Atât meseria pe care o practică în prezent, cât şi dorinţa sa de a avea o carieră în domeniul juridic, au venit pe parcursul etapelor sale de formare. „ La 14 ani, îmi doream foarte mult să devin medic, să alin suferinţele oamenilor, însă la terminarea liceului am realizat ce vreau cu adevărat şi mi-aş fi dorit foarte mult să dau la Drept. Din motive financiare însă, nu au putut să mă înscriu la facultate, aşa că, la 18 ani, m-am angajat la Spitalul Clinic Judeţean. Totuşi, sunt fericită că am reuşi să fac şi faultatea, la care m-am înscris în anul 2000“, spune aceasta.
 Lucrând pe secţia de Ortopedie, a reuşit să se formeze şi să înveţe meserie adevărată, spune sibianca. „ La Spitalul Judeţean am avut parte de toată complexitatea medicinistă şi am reuşit astfel să învăţ de toate. Accidente, ture de noapte, un program extrem de încărcat, toate acestea m-au ajutat să învăţ ceea ce aveam de făcut şi m-au determinat să încerc să fac cât mai bine ce trebuia“, povesteşte Maria Cihodaru.

Mulţumită de cariera sa
În 1999, sibianca s-a angajat la Spitalul Militar şi acolo lucrează şi în prezent. Spune că, în tot aceşti ani, a învăţat să cunoască omul din momentrul în care acesta păşeşte pe uşa de la intrare. „ Vorbind cu pacienţii, ajungi să îi cunoşti, să le cunoşti problemele şi să ştii cum trebuie să îi abordezi“, completează aceasta. Spune că meseria pe care o practică i-a adus zeci de satisfacţii şi consideră că partea materială nu este cea mai importantă, atunci când faci cu plăcere ceva. „Eu sunt foarte mulţumită de cariera mea, iar această satisfacţie apare în momentele în care oamenii îţi mulţumesc că i-ai ajutat. Se întâmplă destul de des să mă întâlnesc, pe stradă, cu oameni pe care i-am cunoscut pe vremea când lucram la Spitalul Judeţean, iar pentru că mă salută şi îmi zâmbesc înseamnă că îşi amintesc cu plăcere de mine“, spune femeia. Cea mai frumoasă amintire legată de cariera sa rămâne însă o îmtâmplare care s-a petrecut atunci când asistenta l-a născut pe fiul său. „ Patru dintre pacienţii spitalului mi-au trimis, prin intermediul unei colege, un buchet mare de flori. A fost un gest pe care o să-l păstrez întotdeauna cu plăcere în gând“, completează ea.

Ce-i place
„ Îmi place ceea ce fac şi îmi place că reuşesc să stabilesc cu oricine contacte. Găsesc foarte uşor căi de comunicare cu cei din jurul meu“, spune Maria Daniela Cihodaru.
Ce nu-i place
„Urăsc minciuna şi ipocrizia şi nu-mi place că sunt singură, că nu am o jumătate. În rest, fiind o persoană optimistă, îmi place să văd doar partea frumoasă a lucrurilor“, completează sibianca.

Întrebări şi răspunsuri
Ce părere aveţi despre sistemul medical din România?
Cred că mai este foarte mult de lucrat pentru a ajunge la nivelul aşteptărilor.
Unde sunt cele mai mari probleme?
Aş prefera să nu-mi dau cu părerea despre asta, mai ales că avem multe persoane caretrebuie să se ocupe tocmai de aceste probleme.
Ce alte pasiuni aveţi?
Îmi place foarte mult să citesc, deşi nu prea am timp, să văd locuri noi, să dansez şi să râd.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite