Sibiu: Locurile unde nesimţiţii îşi fac nevoile în public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fosta Capitală Culturală, în chiar buricul târgului, în câteva locuri publice miroase mai rău ca într-o toaletă de dugheană. Poliţia Comunitară şi Poliţia Centrului Istoric cunosc cele mai frecventate locuri pentru rezolvarea nevoilor fiziologice în public.

CITIȚI ȘI:

Fanii lui Elba Timișoara s-au bătut cu oamenii de pază la meciul Otopeni – Asesoft

Un şofer a fost bătut în trafic, pentru că a acordat prioritate pietonilor

Sunt câteva locuri în oraş, undele chiar foarte aglomerate, pe care le ştiu toţi trecătorii, dar despre care puţini vorbesc. Ştiţi bine cu toţii a ce miroase când coborâţi scările în pasajul de pe strada Cetăţii de la spre Sala Thalia, în gangul dinspre Împăratul Romanilor spre strada Mitropoliei sau, o, da, pe malul Cibinului vara, în spatele Pieţei Cibin! Pute, mai ales când e soare şi cald! Pute a nesimţirea unora dintre noi! Ironia face ca majoritatea acestor locuri să fie în centrul Sibiului. Poliţia Centrului Istoric spune că in are în vedere astfel de locuri. „În activitatea de patrulare, poliţiştii din centrul istoric, în măsura în care constată astfel de abateri le sancţioneaza ca atare, un asemenea comportament nefiind trecut cu vederea”, spune Luciana Balteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu.

Harta nesimţirii
Poliţia comunitară a aplicat în primele trei luni ale acestui an 19 amenzi pentru satisfacerea nevoilor personale în spaţii publice, cumulând un total de peste 3.000 de lei. În aceaşi perioadă a anului trecut şi pentru aceleaşi nesimţiri poliţiştii comunitari au aplicat 31 de amenzi, în valoare de peste 8.400 de lei. În funcţie de locurile unde au fost aplicate amenzile poliţiştii au întocmit şi o hartă. Cele mai multe urinări în public au loc în zona Parcului Astra – Piaţa Unirii, una dintre cele mai aglomerate din Sibiu. Urmează zona Bulevardului Corneliu Coposu şi Piaţa 1 Decembrie 1918, zonă cunoscută şi ca zona Gării. Foarte multe amenzi de acest gen se mai aplică în zona Pieţei Cibin şi pe Bulevardul Mihai Viteazu. Locurilor indicate de poliţia comunitară se adaugă, cu stupoare, gangurile şi curţile imobilelor de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu şi Piaţa Mare, folosite în special noaptea. „Acum mai puţin dar să veniţi vara să vedeţi cum forţează intrarea şi cum miroase aici. Eu una m-am  săturat să tot spăl după ei”, spune Mioara Voinea, pensionară şi locuitoare a Pieţei Mari.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite