Sibiu: Schi de noapte la Gura Râului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iubitorii de schi pot merge în zilele lucrătoare pe pârtia de la Gura Râului doar după ora 17. Din păcate,  pârtia este deschisă numai pe jumătate.

La Gura Râului, de marţi până vineri, programul pe pârtie începe numai în cea dea doua parte a zilei, de la ora 17. Reprezentanţii societăţii care administrează pârtia dau vina pe criză şi pe numărul mic de clienţi pe care-i au pe parcursul zilei. „Pentru că majoritatea oamenilor care schiază în timpul săptămânii vin pe pârtie după ce ies de la serviciu, am decis să facem acest program, de la 17 la 21. Nu poţi să deschizi ca să aştepţi doi oameni de la ora 12, când au ei pauză, alţi doi de la 13, e vorba de utilaje, salarii şi alte costuri de întreţinere. Aşa că i-am comasat pe toţi de la ora 17“, a declarat Dan Buta, administrator. În week-end însă programul este mai lung, de la ora 9 la ora 22, iar luni pârtia este închisă, pentru revizie.

Pârtia de la Gura Râului are o lungime de până în 400 de metri, dar în timpul săptămânii este deschisă publicului doar jumătate din ea. La sfârşitul săptămânii însă, tunul de zăpadă artificială este folosit pe întreaga lungime a acesteia. „Zăpada naturală are o grosime între 25 şi 30 de centimetri şi o astfel de pârtie nu poate fi schiabilă. Eu deschid doar pârtia pe care o pot asigura la nivel optim. Pe jumătate din pârtie, stratul de zăpadă artificială este între un metru şi jumătate de metru şi sper ca până în week-end, dacă vremea ţine cu noi şi va fi frig în continuare, să înzăpezim toată lungimea pârtiei“, a mai precizat Dan Buta.

De marţi până vineri, când este funcţională jumătate de pârtie, preţul unei urcări este de 1,5 lei. La sfârşitul săptămânii, urcarea până în vârful pârtiei costă 3 lei. La centrul de închirieri un echipament complet de schi, adică clăpari, beţe şi schiuri, costă 20 de lei pe toată ziua iar unul de snowboard, buţi şi placă, poate fi închiriat tot la 20 de lei.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite