Sibiu: Invenţie premiată cu medalia de aur şi premiul special al juriului de la Geneva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu s-a întors cu patru premii de la Salonul Mondial de Inventică de la Geneva. Universitatea sibiană a obţinut medalia de aur şi “European Special Award fon Innovation” din partea juriului format din 45 de specialişti din toate părţile lumii.

CITEŞTE ŞI:

Medalie de argint pentru ULBS la Infomatrix 2010

Universitatea „Lucian Blaga“ a inaugurat primul studio de Artă Teatrală

Universitatea „Lucian Blaga” a participat la Salonul de la Geneva cu două invenţii. Cea mai importantă invenţie prezentată de universitatea sibiană este „Device used for the magnetic activation of the processing through electric erosion, with a filiform electrode – Dispozitiv pentru activarea magnetică a proceselor de erosiune eletrică, cu electrod filiform ”, o inovaţie care la prima vedere nu spune prea multe, dar care poate aduce mari îmbunătăţiri procedeelor tehnice şi liniilor terhnologice de producţie pe scară largă.

Felicitările juriului

Această invenţie a adus universităţii sibiene atât medalia de aur că felicitările juriului cât şi o cupă şi o diplomă de excelenţă pentru “European Special Award for Innovation  - Premiul Special European pentru Inovaţie”. În plus, ULBS a primit şi medalia de argint pentru invenţia „Electronic target shooting game for the PC – Joc electronic pentru tras la ţintă pentru calculator”, medalie oferită de juriul Salonului şi Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci - OSIM.

Performanţă deosebită

Profesorii universităţii sibiene spun că rezultatele reprezintă o performanţă deosebită pentru învăţământul superior sibian şi că este remarcabilă şi numai participarea, cu atât mai mult obţinerea elor două prestigioase premii. “Este o acţiune de foarte mare importanţă pentru noi şi care ne aduce un mare aport de imagine. Este foarte important pentru noi şi să participăm, de aceea trebuie să mulţumim conducerii universităţii pentru deschidere, cu atât mai mult este important să obţinem aceste premii”, a declarat prof. univ. dr. Mihail Aurel Ţîţu, coautor al invenţiilor menţionate mai sus şi director al Departamentului pentru Protectia Proprietatii Intelectuale din cadrul ULBS.

Au fost unele discuţii şi rămânem deschişi companiilor pentru implementarea acestor invenţii”, prof. univ. dr. Mihail Ţîţu, directorul Departamentului pentru Protectia Proprietatii Intelectuale din cadrul ULBS.

Peste o mie de invenţii

La Salonul Mondial de Inventică de la Geneva, cel mai important salon de profil din lume, au participat 785 de inventatori din 45 de ţări, cu peste 1000 de invenţii. România a participat la eveniment cu 46 de invenţii. A fost pentru a patra oară când universitatea sibiană a participat la eveniment, de fiecare dată inventatorii sibieni întorcându-se cu premii şi rezultate notabile.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite