Sibiu: Inferno 2010 de la Bâlea Lac, câştigat de un clujean.(FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Exact 60 de tineri schiori şi snowboarderi au participat la Inferno 2010, cel mai spectaculos concurs de freeride din România.

Cum era de aşteptat, bărbaţii au fost mult mai numeroşi, dar nici femeile nu s-au lăsat mai prejos. Cei mai mulţi bărbaţi s-au înscris la clasa snowboard, 38, însoţiţi de 3 fete iar la clasa schi s-au înscris 15 tineri şi 4 domnişoare.
Concurenţii au avut de coborât mai bine de patru kilometri. Startul a fost dat din apropierea telecabinei de la Bâlea Lac. Concurenţii au pornit în acelaşi timp însă după primele minute grupurile s-au rarefiat. Aproape de finish-ul intermediar, concurenţii s-au trezit acoperiţi de ceaţă. Au aşteptat circa 15 minute pe creasta dinaintea ultimei coborâri înainte să îşi ia avânt pentru ultima porţiune înainte de finish.

Victoria a fost sărbătorită cu şampanie

Ping-pong la final
Concurenţii au fost punctaţi atât la punctul intermediar cât şi la finish. Toţi concurenţii au fost însoţiţi permanent de membrii ai clubului Xventure Offroad România şi de reprezentanţi ai Salvamontului. Au coborât pe pante line dar şi pe jgheaburi şi cărări necălcate de om. Au căzut, s-au ridicat şi au pornit mai departe. Unii cu gândul doar la concurs, alţii pentru adrenalina pârtiilor naturale de la Bâlea Lac. Dar, la final, cu toţii fericiţi pentru că au luat parte la un eveniment cu totul şi cu totul inedit.
Pe ultima sută de metri, concurenţii au forţat pe cât de mult au putut. Imediat după finish, fiecare concurent trebuia să introducă într-un tub de plastic mingea de ping-pong cu numărul său de concurs.



Petrecerea de după
Concursul s-a încheiat fără niciun incident, fără nicio accidentare, în condiţii de siguranţă, dar cu un binemeritat barbecue stropit cu bere şi Redbull. Marele premiu pentru ocupanții locului I la fiecare clasă a fost o invitaţie la ediţia aniversară de 10 ani a concursului Inferno Austria, care are loc în fiecare an în munţii Tirolului, în stagiunea Ischgl. Astfel, cei patru câştigători vor avea ocazia să se întreacă cu cei mai buni schiori din lume în data de 27 martie pe pârtiile din Austria.

Traseul a fost mai dificil pentru snow-board-eri
Concurenţii s-au întrecut pe un traseu de 4 kilometri

Câştigători:

Clasa snowboard bărbaţi:
Locul I – Cătălin Rotariu – Cluj Napoca
Locul II – Răzvan Dumitrache
Locul III – Andy Fazekas

Clasa schi bărbaţi:
Locul I – Lorent Gyorgy – Miercurea Ciuc
Locul II – Nyegre Ferenc
Locul III – Istvan Bojthe

Clasa snowboard femei:
Locul I – Diana Voinescu – Sibiu
Locul II – Andreea Bot
Locul III – Mihaela Zegrean

Clasa schi femei:
Locul I – Leni Binder – Sibiu
Locul II – Iulia Cioica
Locul III – Tara Freinademetz


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite