Sibiu: Gripa porcină ţine un obez în COMĂ de patru săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
N-a mai respirat neasistat de patru săptămâni.
N-a mai respirat neasistat de patru săptămâni.

Un sibian cu probleme de obezitate a căzut din picioare la două zile după Crăciun, lovit de gripa nouă. De atunci nu şi-a mai revenit şi a fost ventilat continuu de aparatele de la Terapie Intensivă din Spitalul de Urgenţă Sibiu.

Sibianul în vârstă de 51 de ani care suferă de obezitate şi este internat la Terapie Intensivă încă din luna decembrie a anului trecut nu dă semne de însănătoşire. El a fost confirmat prin probe de laborator că are virusul A H1N1 la începutul lunii ianuarie şi, de atunci, este în continuare ventilat mecanic. „Pacientul are stare staţionară, nu s-au înregistrat modificarea parametrilor biologici dar nici nu s-a înrăutăţit starea lui“, a declarat dr. Elena Resiga, reprezentant al Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu.


Celălalt pacient (39 de ani, din Agnita) care a suferit o formă gravă de gripă porcină din cauza problemelor sale cu obezitatea şi care a fost deconectat de la aparatele de ventilaţie artificială săptămâna trecută se simte mai bine. Acesta va fi mutat în următoarele zile din rezerva de la Terapie Intensivă, unde a stat aproape o lună, într-un salon. „Evoluţia lui este favorabilă, va fi transferat la salon la sfârşitul acestei săptămâni“, a mai spus dr. Elena Resiga.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite