Sibiu: Greva profesorilor nu afectează examenul de bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi reprezentanţii Sindicatul Învăţământului Preuniversitar Sibiu au anunţat că 85% dintre şcolile din judeţ vor fi închise, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu dă asigurări că proba de competenţe digitale a examenului de bacalaureat se va desfăşura fără probleme. Singurul liceu din judeţ care a anunţat Inspectoratul că este mâine în grevă este Liceul „ Stephan Ludwing Roth“ din Mediaş, elevii de aic

Potrivit reprezentanţilor SIP Sibiu, în  conformitate cu rezultatele unui referendum desfăşurat în perioada 15-20 aprilie s-a stabilit ca mâine, la nivelul judeţului Sibiu să înceteze activitatea un procent de 85% de unităţi. „ Apreciez  că declanşarea conflictului de muncă şi a acţiunii de protest de o zi, ar trebui să fie luate în serios de către reprezentanţii ministerului, deoarece nerezolvarea problemelor ce tensionează angajaţii din învăţământ pot să fie motivele declanşării unei greve generale la începutul lunii iunie. Răspunderea pentru escaladarea conflictului şi pentru eventuala intrare în grevă generală îi revine în totalitate ministrului care mimează dialogul social, desconsideră grav problemele cu care ne confruntăm şi se complace în a ridica un salariu lunar nemeritat faţă de responsabilităţile pe care ar trebui să şi le onoreze în înalta funcţie pe care o ocupă”, a transmis Teodor Fîrţonea, preşedinte S.I.P. Sibiu. Acesta a completat că acţiunea de protest va avea loc doar pe parcursul zilei de mâine, urmând ca vineri să fie reluate cursurile în toate şcolile.

BAC-ul merge înainte
Constantin Gorun, inspectorul şcolar general,  susţine însă că procentajul transmis de sindicalişti este eronat şi dă asigurări că proba de competenţe digitale se va desfăşura în mod normal. „ Examenul de bacalaureat nu este afectat în niciun fel de greva profesorilor. Singurii care au anunţat că participă la grevă sunt profesorii de la «Stephan Ludwing Roth», din Mediaş, care au anunţat că elevii au fost testaţi deja până astăzi“, a spus Constantin Gorun.

Proba de competenţe digitale se desfăşoară în parioada 19-29 aprilie, peste 4.000 de elevi urmând să demostreze că ştiu să utilizeze calculatorul.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite