Sibiu: Găini şi cocoşi campioni, în expoziție la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai frumoase păsări din judeţ au fost adunate laolaltă
Cele mai frumoase păsări din judeţ au fost adunate laolaltă

Circa 20 de crescători de găini de rasă şi păsări ornamentale din judeţ şi-au adus în acest weekend exemplarele cele mai frumoase la Sibiu, la o expoziţie cu vânzare, organizată la ieşirea din Sibiu spre Şelimbăr, într-o hală din spatele fostului Consulat German.

La manifestarea organizată de Asociaţia Judeţană a Crescătorilor de Păsări şi Animale Mici pot fi admirate găini şi cocoşi valoroşi din rase combatante, grele, mixte uşoare şi de ornament, cele mai preţioase cu origini în America de Nord, Anglia, China sau India. Vineri, imediat după deschiderea expoziţiei, un expert de la asociaţia similară din Braşov a evaluat şi notat toate păsările, aşa că astăzi până la ora 19 şi mâine de la 9 la 18 puteţi vedea cocoşii şi găinile campioane. „Evaluarea se face în funţie de mai multe aspecte, cum ar fi penajul, mărimea sau creasta care trebuie să aibă zimţii ca la carte. Am auzit că sunt crescători, în Braşov care chiar le operează ca să aibă creasta perfectă. Noi preferăm să îşi transmită calităţile” a explicat pentru Adevărul de Seară, Felicia Troancă, din partea organizatorilor, mândră şi ea de cocoşul ei campion Coco, din rasa englezească Orpington, care ajunge să cântărească între 4 şi 4,5 kg. Creşterea găinilor de rasă este potrivit crescătorilor destul de costisitoare. „Sunt la fel ca nişte copii. trebuie să fie vaccinate şi îngrijite” a precizat Felicia Troancă.

Printre campionii care pot fi văzuţi şi chiar cumpăraţi la expoziţia de păsări sunt şi masivii cocoşi de Brahma, care provin din India, din bazinul fluviului Brahma Putra şi care ating greutatea de 5,5 kilograme. Un astfel de campion de la Sibiu este la expoziţia din acest an şi cea mai scumpă pasăre, fiind vândut cu 250 de lei, în timp ce cele mai ieftine găini de rasă costă 40 de lei.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite