Sibiu: Fără cozi la centrele de imunizări UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccinul pandemic se poate face şi în şapte centre din judeţul Sibiu.
Vaccinul pandemic se poate face şi în şapte centre din judeţul Sibiu.

Şapte centre de vaccinare împotriva gripei porcine au fost înfiinţate în week-end-ul trecut la Sibiu. Patru dintre acestea se află în municipiul Sibiu, unul la Policlinica Mediaş, unul la spitalul din Agnita şi altul la spitalul din Cisnădie. Sibienii însă îşi fac mai degrabă vaccinul pandemic la medicii de familie decât la centrele special înfiinţate.

UPDATE: statistică ora 15.00
În cele doua centre de vaccinare impotriva virusului AH1N1 din Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu au fost imunizate  92 de persoane, adică 68 la Policlinica Veche şi 24 de persoane la Ambulatoriul Secţiei Infecţioase Adulţi.

La sfârşitul săptămânii trecute, din cauza asaltului la care au fost supuşi medicii de familie, s-au deschis şapte centre pentru vaccinarea contra gripei porcine. „În urma videoconferinţei care a avut loc la Prefectură, s-a hotărât ca din week-end-ul trecut să se înfiinţeze şapte centre de vaccinare, patru în municipiul Sibiu şi câte unul în Mediaş, Agnita şi Cisnădie“, a precizat dr. Elena Resiga.

La niciunul dintre aceste nu s-au creat însă cozi, numărul celor care au ales să-şi facă vaccinul la centru fiind mic. Spre exemplu, duminică, în prima zi de funcţionare a centrului de la Policlinica Veche s-au vaccinat doar 35 de oameni iar luni, până la ora 10.30, alţi 16 sibieni.

Primul centru se află în incinta Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, situată pe strada Bariţiu, nr.3, cu program de la 8 la 18.

Alte două centre sunt deschise în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, în cadrul Policlinicii Nr.1 (Policlinica Veche) cu intrare şi din strada Hermann Oberth, deschis între orele 9 şi 15 şi la Secţia Boli Contagioase Adulţi, situată la intrarea în Spitalul Judeţean, între orele 8 şi 15.

Al patrulea centru din municipiul Sibiu este deschis la Cabinetul Medical al studenţilor din Universitatea „Lucian Blaga“, situat în Căminul Studenţesc nr.1, bulevardul Victoriei nr.31, de la 8 la 18.

Centrul al cincilea este deschis în Policlinica din cadrul Spitalului Municipal Mediaş, strada Cloşca nr.2, al şaselea în Spitalul Orăşenesc Agnita, strada Spitalului nr.10 iar al şaptelea la Spitalul Orăşenesc Cisnădie, situat pe strada Băilor nr.23. Toate cele trei au program de imunizări între orele 9 şi 18.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu reamintesc populaţiei că se poate vaccina gratuit contra gripei porcine şi la medicul de familie.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite