Sibiu: Facultate la preţ redus pentru pensionarii sibieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 3.300 de studenţi învaţă la „Alma Mater“
Peste 3.300 de studenţi învaţă la „Alma Mater“

Universitatea „Alma Mater“ a demarat în acest an un program special, prin care oferă pensionarilor posibilitatea de a face o facultate la jumătate de preţ. Patru persoane beneificază de oferta instituţiei. Persoanele trecute de prima tinereţe plătesc 996 de lei pentru un an de studiu

Programul se adresează strict persoanelor pensionate la limita de vârstă, care nu au avut posibilitatea sau timpul necesar pentru a face studii superioare până în acest moment. „ Scopul programului este de a facilita învăţarea continuă pe tot parcursul vieţii. Astfel, dacă nu au avut timp sau posibilitatea să facă o facultate, noi le acordăm de acum această şansă, oferindu-le 50% reducere la plata taxei“, ne-a spus Nicolaie Georgescu, rectorul Universităţii „Alma Mater“.  Practic, pensionarii vin la cursuri la fel ca ceilalţi studenţi, beneficiază de aceleaşi cunoştinţe şi susţin aceleaşi examene, dar pătesc doar jumătate din taxa de şcolarizare pentru un an de studiu, respectiv 996 de lei. Plata se face lunar, în 12 rate fixe, ceea ce înseamnă că o lună de studiu îi costă pe studenţii trecuţi de prima tinereţe doar 83 de lei.

Programul va continua
Deocamdată, doar patru pensionari beneficiază de programul universităţii, însă cei din conducere sunt încrezători că acţiunea va prinde mult mai bine de anul viitor. „ Din păcate, foarte multe persoane nu au aflat la timp de oferta noastră şi au venit să se înscrie după ce se încheiase perioada de depunere a dosarelor, aşa că am fost nevoiţi să îi refuzăm. Aceştia ne-au garantat însă că vor reveni anul viitor“, a completat Nicolaie Georgescu.

Încântaţi de ofertă
Trei dintre beneficiarii programului sunt studenţi la specializarea „Drept“, iar unul la „Psihologie“. „Am aflat din întâmplare de oferta universităţii, din presă. Mi s-a părut extrem de interesantă şi tentantă, dat fiind faptul că beneficiez de o pensie de doar 850 de lei, după 30 de ani de muncă în învăţământ. Pentru că acum am şi mai mult timp, m-am înscris la «Drept», deoarece de mică mi-am dorit să fac această facultate. Merg cu drag la cursuri şi mă ajută foarte mult să îmi îmbogăţesc cultura generală. Oamenii de acolo sunt foarte serioşi şi acordă o importanţă deosebită actului didactic“, ne-a povestit Verginia Stănică, în vârstă de 58 de ani, una dintre studentele care se bucură de oferta Universităţii.

În total, 3.368 de studenţi învaţă la Universitatea „Alma Mater“ din Sibiu.

Mi-am dorit întotdeauna să fac o facultate, dar până acum nu am avut această posibilitate. Am ales psihologia pentru că m-a pasionat întotdeauna. Este o experienţă nouă, extrem de interesantă“, spune Mihaela Nagy, studentă psihologie.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite