Sibiu: Facturile Primăriei plătite de Consiliul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea a ajuns la fundul sacului cu bani şi se împrumută de la CJ ca să poată achita banii pentru lucrările de la aeroport. Administraţia lui Klaus Iohannis a apelat la bunăvoinţa forului suprem în judeţ pentru a nu se face de râs în faţa firmelor care au reabilitat aeroportul.

Criza economică ce afectează întreaga economie naţională îşi arată colţii şi în cazul administraţiilor locale. Chiar dacă nu o recunosc pe faţă sau în mod direct, reprezentanţii administraţiei urbei de pe Cibin se confruntă la acest final de an cu reale probleme legate de fondurile disponibile. Municipalitatea a rezolvat în mare parte problemele legate de viitoarele finanţări ale proiectelor din oraş graţie unui împrumut de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, aprobat în toamna acestui an. Chiar şi aşa însă municipalitatea sibiană a ajuns să se „împrumute” pentru achitarea unor facturi pentru lucrări efectuate la diferite obiective din oraş. Administraţia lui Klaus Iohannis a primit o gură de oxigen nesperată din partea Consiliului Judeţean Sibiu. Forul judeţean a catadisit să scoată din conturile sale mai multe milioane de lei pentru a ajuta primăria capitalei judeţului să treacă peste impasul financiar, creeat datorită aeroportului ce a înghiţit deja zeci de milioane de euro pentru modernizări. Preşedintele CJ, Martin Bottesch a mărturisit că instituţia sa a achitat o factură restantă pentru primărie şi va face acelaşi lucru din nou pentru municipalitatea sibiană. „La aeroport este de făcut o plată de 12,5 milioane de lei în anul de urmează, dar mare parte din aceşti bani urmează să îi primim de la Consiliul Local. Spun asta pentru că noi am achitat o factură de 7.000.000 de lei pe care ar fi trebuit să o plătească primăria Sibiu şi urmează să mai achităm încă o factură de 4.000.000 de lei tot în contul administraţiei locale. Am întins astfel o mână de ajutor municipalităţii” a explicat Martin Bottesch.

Returnare anul viitor
Primarul Klaus Iohannis a admis că cei de la Consiliul Judeţean au scos din impas insitituţia pe care o conduce şi spune că această datorie va fi achitată din bugetul pe anul viitor. „Am acceptat această formă de plată conform unei înţelegeri între noi şi Consiliul Judeţean. În 2010 ne vom regla conturile şi vom plăti această datorie. Este un ajutor bine venit pentru noi în acest moment din partea CJ-ului” a punctat edilul şef al Sibiului.

„Primăria Sibiu va primi în total 11.000.000 de lei sub formă de împrumut pentru plata facturilor de la aeroport”
Martin Bottesch, preşedinte CJ Sibiu.


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite