Sibiu: Elevii sibieni vor avea vacanţă prelungită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia a fost luată de profesorii sibieni, care nu au fost de acord cu nota Ministerului de acordare a concediului fără plată în vacanţa de iarnă. Majoritate profesorilor din Sibiu au hotărât deja că îşi vor lua primele trei zile de concediu înainte de 1 Decembrie, iar următoarele cinci înaintea vacanţei de iarnă a elevilor. 

În urma presiunilor făcute de sindicaliştii din învăţământ, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au revenit asupra notei prin care hotărâseră că cele opt zile de concediu fără plată să fie acordate în zilele de vacanţă. Prin urmare, decizia asupra zilelor neplătite a fost pusă pe seama fiecărei instituţii de învăţământ în parte, care trebuie să informeze Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu ce hotărâre a luat până în data de 24 noiembrie. „Deşi consider că trebuia să se rămână la acordarea liberelor în vacanţă, nu-i putem opri pe profesori să-şi exercite un drept şi vom lua în considerare variantele lor“, ne-a spus Constantin Gorun, inspector şcolar general.

O săptămână în plus la vacanţa de iarnă
Majoritatea profesorilor nu au avut însă nevoie de foarte mult timp de gândire, aşa că şi-au exprimat deja opţiunea. „ Chiar dacă, personal, nu sunt de acord cu această decizie, colegii mei au decis că vor trei zile libere în 26, 27 şi 30 noiembrie, iar următoarele cinci le vor lua în perioada 14-18 decembrie, adică înainte de vacanţa de iarnă. Am trimis această notă la Inspectorat, însă urmează să discutăm şi cu părinţii, pentru a ne asigura că şi dânşii sunt de acord“, ne-a spus Ioan Berghea, directorul Şcolii nr. 2.

Alţii îşi vor lua doar şase zile libere
Deşi majoritatea şcolilor vor apela la aceiaşi varianţă, există totuşi şi mici excepţii. De exemplu, reprezentanţii Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr“ au decis să îşi ia doar şase zile libere, şi nu opt. „ În urma discuţiilor, noi am decis să ne luăm doar câte trei zile în fiecare lună. În noiembrie vom sta în concediu fără plată în 26, 27 şi 30, dar pentru decembrie, încă nu avem soluţia finală. Dacă vor reuşi să parcurgă materia, cele trei zile vor fi luate înainte de vacanţă, iar dacă nu, profesorii au fost de acord ca zilele să fie luate în vacanţă, totuşi“, ne-a spus directorul Gabriel Negrea.


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite