Sibiu: Elevii sibieni, premiaţi la toate fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei clasări locul I, un loc II, două locuri III, multe menţiuni şi premii speciale, la care se adaugă o calificarea în lotul pentru faza internaţională fac bilanţul echipei care a reprezentat judeţul Sibiu la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare la română, engleză, germană, fizică şi chimie. În total, 44 de elevi din diferite şcoli au reprezentat Sibiul la cele cinci probe.

Cele mai mari reuşite le-au avut copiii care au participat la probele de  română şi germană, de  unde fiecare concurent s-a întors cu cel puţin o diplomă. „ Anul acesta, rezultatul copiilor a fost unul excelent. În clasamentul naţional, elevii din Sibiu s-au clasat pe locul al III-lea, cu nouă premianţi, din tot atâţia concurenţi, după Bucureşti, care a avut 28 de candidaţi şi a primit 13 premii şi Arad, cu 22 de concurenţi şi 11 premianţă. Toţi elevii noştri au primit felicitări din partea juriului pentru exprimarea orală şi pentru abilităţile de argumentare şi persuasiune. Am obţinut un loc III şi opt opţiuni, plus menţiunile speciale acordate de juriu“, ne-a spus Rodica Lungu, inspector de specialitate la limba şi literatura română, în cadrul ISJ Sibiu. Rezultate excepţionale au avut şi cei 12 elevi care au participat la olimpiada de limba germană. Aici, elevii Gerhard Konnert, din clasa a VIII-a şi Maximilian Braisch, din clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional Brukenthal au obţinut locul I, un alt elev a câştigat locul II, iar ceilalţi nouă au primit menţiuni din partea juriului.

Locul I şi la engleză
Lotul sibian a reuşit să obţină rezultate onorante şi la olimpiada naţională de engleză, acolo unde toate cele patru participante au avut medii peste 9. Mai mult chiar, Ruxandra Stăneci, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr“ a obţinut locul I din partea juriului, o performanţă extrem de importantă pentru judeţul nostru. „rezultatele bune pe care elevele le-au obţinut nu fac decât să ne bucure, mai ales că locul I nu a mai fost obţinut la Sibiu de ani buni“, ne-a spus Mariana Ciovică, inspector de specialitate la limba engleză.

Calificare la faza internaţională la fizică
La faza naţională a olimpiadei de fizică, Sibiul a reuşit să se claseze pe cea de-a opta poziţie, cu o clasare pe locul III şi patru menţiuni. „ Mai mult chiar, elevul, Arthur Baboi, de la Şcoala Naţională de Gaz va face parte din lotul lărgit pentru internaţionala de fizică“, ne-a spus Florentina Ileşan, inspector de specialitate la fizică şi chimie. O menţiune specială a primit şi Cătălina Roman, elevă la Şcoala Generală „Regina Maria“, care a impresionat juriul al olimpiada de chimie.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite