Sibiu: Elevii învaţă să aibă grijă de lilieci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia pentru Protecţia Liliecilor din România - Sibiu a început o campanie de prezentări în şcolile şi liceele sibiene cu tema “Importanţa păsărilor şi liliecilor în natură”.

Scopul proiectului este educarea - informarea tinerilor din şcoli şi licee şi amplasarea în parcuri, cu ajutorul acestora, a unor casuţe pentru păsări şi lilieci. Până acum elevii au avut ocazia să o cunoască şi pe Cocuţa, un liliac din specia Nyctalus noctula (Liliacul de amurg), care nu mai poate zbura din cauza unei fracturi la aripa fiind acum în grija APLR Sibiu.

Proiect şcolar


Aceste activităţi se desfaşoară în cadrul proiectului "Tineri pentru mediu - protecţia liliecilor şi păsărilor din mediul urban" unde APLR - Sibiu este partener. Activităţi asemănătoare se vor desfăşura şi în Iaşi, Odorheiu Secuiesc şi Satu Mare. Scopul proiectului este educarea - informarea tinerilor din şcoli şi licee şi amplasarea în parcuri, cu ajutorul acestora, a unor casuţe pentru păsări şi lilieci. Participarea la construirea şi montarea scorburilor artificiale îi va apropia pe elevi de natura şi îi va determina să constate importanţa lor în protecţia biodiversităţii şi a naturii în general. Deschişi la iniţiativa noastră sunt profesorii şi elevii de la: Grupul Şcolar "Avram Iancu", Colegiul Agricol "D. P. Barcianu", Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară "Terezianum", Şcoala Generală nr. 18, Şcoala Generală nr. 13, Şcoala Generală nr. 8, Şcoala Generală nr. 23, Şcoala Generală din Roşia şi Clubul Copiilor, cărora le mulţumim.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite