Sibiu: Sibienii dau burta jos cu 70 de lei pe lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sălile de tae bo încep să se dezmorţească. Foto: CS Transilvania
Sălile de tae bo încep să se dezmorţească. Foto: CS Transilvania

Excesele alimentare din timpul sărbătorilor le-au adus kilograme nedorite femeilor şi bărbaţilor deopotrivă. Centrele de fitness, aerobic, tae bo şi pilates îşi revin după o lună decembrie în care sălile au fost mai mult goale.

Decembrie este luna în care românii sunt obişnuiţi să facă excese alimentare, iar ianuarie cea în care conştiinţa se trezeşte şi oamenii vor să scape de surplusul de greutate acumulat de sărbători. La fel şi la Sibiu unde, în unanimitate, reprezentanţii sălilor de fitness, aerobic, pilates ori tae bo declară că preocuparea sibienilor pentru slăbit şi tonifiere a crescut în acest început de an şi s-a mărit implicit şi numărul abonamentelor. „Interesul este mai mare de la începutul anului, în special la fitness. Aproape că s-a dublat faţă de sfârşitul anului 2009, cei mai mulţi vin să slăbească. Sunt deopotrivă femei şi bărbaţi cei care şi-au făcut abonamente în ianuarie pentru a scăpa de kilogramele în plus, iar vârsta celor mai mulţi este de până în 30 de ani“, a declarat Peter Simonis, managerul sălii de fitness Viva Body Center.

„Începe anul, m-apuc de slăbit!“
Instructorii găsesc şi altă explicaţie pentru creşterea bruscă a numărului celor care s-au înscris în programe de slăbit după sărbătorile de Crăciun. Odată cu începerea unui an nou, un program de exerciţii fizice pentru slăbit poate părea mai uşor de susţinut şi mai eficient. „Aşa zic, la anu vreau să slăbesc. Şi chiar o să merg la tae bo, pentru că în luna decembrie m-am îngrăşat cu vreo două kilograme şi nu mă simt bine. Am avut abonament anul trecut, dar la un moment dat nu m-am mai dus. Acum este nevoie întâi pentru slăbit şi apoi pentru tonifiere“, a subliniat Ramona Vlad, o clientă a sălilor de fitness şi tae bo.

Creşterea din ianuarie vine după o lună aridă, decembrie, când sălile de fitness şi aerobic s-au golit. „În decembrie am avut de zece ori mai puţine încasări decât în luna noiembrie. Acum, odată cu începerea anului, încep să vină. Am primit foarte multe telefoane de la persoane care se interesau de program şi lumea treptat începe să vină“, a precizat instructorul de tae bo şi pilates Mihaela Bogdan, reprezentant al clubului CS Transilvania. Dacă la fitness împărţirea pe sexe relevă un interes mare al bărbaţilor pentru întreţinere şi tonifiere musculară, la aerobic, tae bo şi pilates cel mai numeros este grupul femeilor.

Abonamente între 60 şi 110  lei

Preţul kilogramelor pierdute nu se calculează doar în ore de trudă şi multă transpiraţie, tarifele abonamentelor la sălile de slăbit nefiind un aspect de ignorat. La fitnes un abonament lunar poate costa de la 70 de lei pentru două şedinţe pe săptămână la 110 pentru un număr nelimitat de şedinţe pe lună. La tae bo şi pilates costurile lunare sunt tot în jurul acestor valori, pentru două şedinţe de o oră pe săptămână 70 de lei iar pentru trei, 80 de lei. Aerobicul este cel mai ieftin, în jur de 60 de lei pe lună.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite