Sibiu: Duminica şi lunea sunt cele mai multe accidente pe şoselele Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
27 septembrie 2008 – DN1, Săcel – mamă, tată şi fiică au pierit din cauza unui șofer neatent.
27 septembrie 2008 – DN1, Săcel – mamă, tată şi fiică au pierit din cauza unui șofer neatent.

Anul trecut, pe şoselele din judeţ a murit  cu un om mai puţin decât în 2009, iar cele mai mutle accidente şi victime au fost luni şi duminică. Chiar dacă în statistici, poliţiştii rutieri au încheiat mai bine 2009, decât 2008, creşterea numărului accidentelor produse din cauza vitezei este îngrijorătoare.

Statisticile finale ale anului făcute de Poliţia Rutieră indică scăderi ale numărului accidentelor, răniţilor şi persoanelor decedate. În cele 245 de accidente grave de pe parcursul anului şi-au pierdut viaţa 66 de oameni, cu unul mai puţin decât în 2008 şi 232 de rănişi grav, cu 34 mai puţini.


Viteza ucide cel mai mult
Viteza rămâne pricipala cauză a accidentelor rutiere produse în judeţ, mai ales pe DN1. O pătrime din accidentele de anul trecu au avut această cauză. În cele 60 de accidente care au avut la origine viteza, cu patru mai multe decât în 2008, au murit 23 de oameni, cu 15 mai mulţi şi au fost 61 de răniţi. În statistica la viteză intră şi tragedia de la Veştem, în care trei tineri, rpintre care şi şoferul au murit pe loc.
Pe locul doi în topul cauzelor care au dus la accidente, poliţiştii rutieri clasează indisciplina în trafic. Opt oameni au murit şi 28 au fost răniţi grav în astfel de accidente, în timp ce în cele 32 de accidente produse din cauza neacordării de prioritate au murit doi oameni şi 30 au fost răniţi. Deşi pe locul patru la cauze care produc accidente, depăşirile neregulamentare au ucis 5 oameni, cu patru mai puţin decât anul anterior, în 23 de accidente.


Grijă mare la volan lunea şi duminica
Potrivit inspectorului Bogdan Maxim, tragediile devenite cifre în statisticile Poliţiei Rutiere s-au petrecut mai ales în zilele de duminică şi luni. Ziua cea mai solicitantă pentru poliţişti a fost anul trecut cea de luni, zi în care sunt consemnate 43 de accidente rutiere grave, cu cinci morţi şi 43 de răniţi. Duminicile au fost însă mult mai negre, pentru că deşi în aceste zile au acut loc 32 de accidente, au murit 16 oameni, şi alţi 31 au fost răniţi. În săptămână, zile periculoase mai sunt miercuri şi vineri, cu câte 10 morţi în 34, respectiv 38 de accidente. Din totalul accidentelor rutiere, aproape 50 la sută au avut loc între orele 14 şi 22. În acest interval orar au murit în 120 de accidente, 30 de oameni şi 113 au ajuns răniţi grav la spital.
Majoritatea accidentelor s-au petrecut pe DN1, unde Poliţia Rutieră vrea ca în acest an să fie permanent pe poziţie pentru a preveni producerea de noi tragedii.

Atenţie la depăşiri

Săptămâna aceasta, echipajele Poliţiei Rutiere vor urmări mai ales depăşirile neregulamentare de pe drumurile naţionale, în aceeaşi măsură ca şi viteza, acolo unde vor fi folosite aparate radar pentru înregistrarea celor care depăşesc pe linie continuă.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite