Sibiu: Două grădiniţe şi o şcoală contruite pe datorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei licee, o şcoală şi o grădiniţă aşteaptă fonduri de la bugetul de stat pentru ca investiţiile începute în unele cazuri de doi ani să fie continuate.

Potrivit Biroului de Presă al Primăriei, prin Serviciul Public de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar de Stat în acest an deocamdată doar cu fonduri locale în valoare de 1.873.000 de lei, sunt continuate lucrările de investiţii, reparaţii şi modernizări în şcolile şi grădiniţe. Din această sumă, 750.000 reprezintă investiţii începute anul trecut, restul fiind lucrări noi de reabilitare.
Dacă aceste lucrări avansează, pentru că banii sunt din bugetul local, în alte cazuri, unde banii trebuie să vină de la bugetul de stat, lucrările sunt fie suspendate, fie constructorul lucrează pe datorie.


CON-A  contruieşte din resurse proprii
Cinci astfel de obiective de investitii sunt finantate de la bugetul de stat în Sibiu, fiind vorba de construcţii nou, adăugiri sau reabilitări.La Şcoala cu clasele I-VIII nr. 19 unde se va muta din toamnă şi Colegiul Pedagogic, şi la Grădinita nouă de pe Haţegului, constructorul care şi-a adjudecat prin licitaţie contractele în valoare totală de peste 7,6 milioane de lei preferă să continue lucrările din resurse proprii, în aşteptarea decontului de la bugetul de stat. „Preferăm să lucrăm din resurse proprii ca să nu trimitem oamenii acasă în şomaj. Noi dealtfel am rechemat deja 80 la sută din muncitorii daţi anul trecut în şomaj” a declarat Felician Pop, şef de şantier la CON-A.
Societatea şi-a asumat chiar riscul de a nu primi o parte din bani, pentru că prierderile ar fi fost mai mari dacă ar fi abandonat lucrările. „Cu toate ca am fost sesizaţi de beneficiar că este posibil să nu se aloce fonduri de la buget, deoarece o parte din lucrări nu se puteau întrerupe din fluxul tehnologic de realizare pentru că erau avansate şi cheltuielile cu paza, organizarea de santier şi conservarea lor gererau costuri suplimentare am incercat sa le evitam si s-a continuat lucru la aceste investitii” a precizat Dorina Mira, inginer la CON-A şi manager de contract.
Valoarea lucrărilor executate în avans de societate, se ridică la peste 2,8 milioane de lei, unul dintre ele, Grădiniţa din Ocna Sibiului fiind finalizat şi predat anul trecut.

15 milioane aşteptate de la buget
Lucrările la Campusul Grup Scolar Energetic, Campusul Colegiului Economic Administrativ „G. Baritiu“ şi la Şcoala de Arte şi Meserii Colegiul Tehnic Independenţa.sunt însă oprite, până la virarea fondurilor de la bugetul de stat către Pirmăria Sibiu. Suma aşteptată este de peste 15 milioane de lei.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite