Sibiu: Directori de Cartea Recordurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silvia Macrea a fost evaluată la 10
Silvia Macrea a fost evaluată la 10

Activitatea pe 2009 a directorilor instituţiilor de cultură din Sibiu a fost evaluată de Consiliul Judeţean la perfecţiune.

Directorii a trei instituţii de cultură importante, aflate în subordinea CJ Sibiu, au primit nota zece pentru munca depusă în anul de criză 2009.
O parte din directorii instituţiilor de cultură din Sibiu ar trebui să aibă statuie iar restul ar trebui să intre în Cartea Recordurilor pentru extraordinarele activităţi realizate în 2009. Consilierii judeţeni vor supune dezbaterii şi aprobării, în şedinţa de joi a Consiliului Judeţean, şi proiectul privind aprobarea rezultatelor evaluării muncii directorilor. Evaluare care le conferă acestora nota 10 fix. În această situaţie se regăsesc Ioan Bojin, directorul Filarmonicii de Stat din Sibiu, Maria Ilie Bologa, directorul Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Ilie Micu” şi Silvia Macrea, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul Junii” Sibiu.

Anul crizei

Preşedintele CJ, Martin Bottesch s-a ferit să facă o apreciere directă asupra activităţii directorilor din subordinea CJ-ului dar a admis într-un mod original că nota maximală este prea mare. „Eu sunt de profesie profesor şi nota 10 şi perfect este numai Dumnezeu” a admis Bottesch. De partea cealaltă, directorii în cauză spun că anul 2009 a fost unul foarte greu din punct de vedere managerial iar nota 10 au dat-o în primul rând miile de spectatori care s-au bucurat de evenimentele culturale. „Să ştiţi că s-a simţit şi la noi criza economică şi a fost mai greu anul trecut. Noi primim în fiacre an finanţări pentru spectacole şi eveniment dar acestea nu sunt întotdeauna suficiente şi trebuie să mai apelăm şi la sponsori. În 2009 s-a simţit acut lipsa sponsorilor”, a declarat Silvia Macrea. Evaluarea activităţii managerilor culturali din Sibiu continuă şi pentru directorii altor instituţii, care nu au apucat să fie evaluaţi până acum.

Chiriac are 9,89

Şi directorii instituţiilor de cultură subordonate Primăriei Sibiu au fost evaluaţi recent. Directorul Teatrului Naţional „Radu Stanca” şi al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, Constantin Chiriac, a primit nota 9,94. Ovidiu Dragoman, directorul Casei de Cultură a Muncipiului a primit nota 9,89.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite