Sibiu: Daniela Müller a trecut de la fotbalul feminin, la trigoane delicioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patiseria i-a schimbat total viaţa, în bine spune ea, după ce a cochetat cu moda, dar şi cu sportul. Fotbalul a fost ani buni, viaţa ei, dar desfiinţarea, din motive financiare a echipei feminine de fotbal din Sibiu, a determinat-o să se îndrepte spre alte orizonturi.

Profil
Născută: 10 ianuarie 1975, Sibiu
Educaţie:  Şcoala Postliceală de bucătar - cofetar
Familie: căsătorită

Daniela Müller are 35 de ani. Lucrează de ani de zile la o patiserie binecunoscută din Sibiu şi spune că ar face acest lucru toată viaţa, pentru că îi place ce face. Până să îşi găsească o profesie care să o mulţumească, a încercat mai multe domenii. În urmă cu 16 – 17 ani era mare jucătoare de fotbal în echipa de femei a Sibiului şi îi plăcea la nebunie. Cinci ani a jucat pe toate posturile din schema de joc şi toate i-au plăcut deopotrivă. “Din motive financiare echipa s-a desfiinţat. A fost o perioadă extraordinară, păcat că s-a desfiinţat. Acum ne mai întâlnim noi, fetele, şi mai jucăm, facem mişcare”, spune Daniela Müller. Atunci s-a gândit să meargă la o altă echipă, pentru că ajunsese în Divizia B şi putea continua pentru performanţă. Nu a vrut însă să se despartă de Sibiul natal şi nici de familie şi prietenii care şi i-a făcut aici. A jucat şi handbal şi volei, dar o dată cu trecerea timpului a renunţat treptat la sportul de performanţă şi şi-a încercat norocul în croitorie. “Am înercat la o firmă de confecţii. Nu a durat foarte mult escapada pentru că nu îmi plăcea ceea ce făceam şi am renunţat”, povesteşte Daniela Müller.

Acum vinde trigoane delicioase
Aşa a ajuns să facă o şcoală postliceală de bucătar – cofetar. Aici şi-a dat seama că e făcută pentru asta, i-a plăcut şi aşa a ajuns să fie foarte pricepută. “La firma la care lucrez acum sunt de 14 ani angajată şi sper să pot lucra mult timp de acum înainte pentru că îmi place ceea ce fac”, mărturiseşte Daniela Müller. Îşi aminteşte prima zi de muncă, atunci când venise timorată şi destul de speriată pentru că nu ştia la ce să se aştepte de la şefi. Pe parcurs a descoperit în ei oameni cu adevărat înţelegători. Tot ea spune că nu există niciun produs pe care să nu îl mănânce cu plăcere şi că acesta este secretul unei afaceri de succes: să vinzi calitate şi să îţi placă şi ţie ceea ce faci. “Nu pot spune că este vreun produs care să nu îmi placă dintre cele pe care le vindem. Toate le mănânc cu plăcere şi de 14 ani nu pot spune că am ajuns la pragul acela despre care toată lumea vorbeşte: dacă mănânci mult timp aceleaşi produse te saturi şi nici nu le mai poţi vedea”, povestşte amuzată Daniela. Nu şi-a pierdut niciodată răbdarea şi spune că un zâmbet poate calma spiritele unui client dificil. “Sunt clienţi şi dificili, sunt moment, cel puţin în pauzele elevilor, când este mare nebunie aici, dar tratez totul cu un zâmbet şi gata. Acesta este felul meu de a fi”, spune Daniela Müller. Pentru cei care vor să facă o afacere din patiserie, Daniela are un sfat: “E important să vinzi calitate, să îmbunătăţeşti mereu varietatea de produse şi să reuşeşti să percepi preţuri accesibile pentru a reuşi într-o astfel de afacere”, spune Daniela.

Ce-i place
Daniela adoră drumeţiile, plimbările în aer liber şi, bineînţeles adoră să joace fotbal. Acum joacă mai rar, dar dacă are o ocazie, nu o ratează niciodată.

Ce nu-i place

Nu îi plac oamenii lăudăroşi şi nici cei bârfitori. Dacă cuineva vrea să îmi reproşeze ceva e liber să o facă şi să îmi spună, dar în faţă, nu pe ocolite sau pe la spate”, spune Daniela.

Întrebări şi răspunsuri: 
Câte de greu este să îţi păstrezi locul de muncă atâta timp?

Nu este deloc greu dacă eşti conştiincios şi îţi vezi de treabă. Trebuie să fim capabili să ne lăsăm problemele personale la uşă atunci când venim la muncă şi să zâmbim clienţilor. Este foarte adevărată zicala: „ clientul nostru, stăpânul nostru”.

Ce ai face dacă mâine ar trebui să îţi găseşti un alt loc de muncă?
Cred că tot aşa ceva. Aş încerca evident la o firmă de patiserie. Nu mi-aş începe propria afacere pentru că nu am în sânge lucrul ăsta. Mă consider un bun executant.


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite