Sibiu: Daniela Aron- din mâinile ei ies mici comori(PORTRET)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Licenţiată în drept administrativ, tânăra lucrează  de aproape doi ani ca asistent manager la magazinul „Deco Hobby“  şi este extrem de pasionată de pictură.

Profil
Născută: 2 august 1986, Drăgăneşti Olt
Studii: Anul II la master în administraţie publică europeană; Facultatea de Drept, specializarea Administraţie Publică
Familie: necăsătorită, are o soră

Deşi are doar 23 de ani, Daniela Aron are o gândire extrem de matură, o imaginaţie de invidiat şi o spontanietate debordantă. Consideră că în viaţă nimic nu este întâmplător şi nu obişnuieşte să îşi facă planuri din timp niciodată. Tocmai aşa se face că, în urmă cu cinci ani, tânăra născută în judeţul Olt a ales să dea la Facultate în Sibiu, iar acum a ajuns să se simtă aici exact ca acasă. „ Prima dată când am venit la Sibiu a fost atunci când m-am înscris la facultate. A început să îmi placă, iar acum mi se pare că sunt la mine acasă. Chiar şi facultatea am ales-o în ultimul moment, iar alegerea s-a bazat pe faptul că ţin la ideea de dreptate, fără chestii ascunse“, spune tânăra, care susţine că în perioada studenţiei şi-a cunoscut drepturile şi a învăţat ce înseamnă să fie om, în adevăratul sens al cuvântului.

Implicată în ceea ce face
Imediat după terminarea facultăţii, Daniela s-a angajat la magazinul „Deco Hobby“, în prezent ocupând funcţia de asistent manager. Spune că îi place ceea ce face pentru că în fiecare zi face ceva nou, a învăţat să fie mai responsabilă şi a învăţat în acelaşi timp că nu e uşor, dar nici greu să vorbeşti cu oamenii.  Are întotdeauna un sfat pentru cei care vor să creeze un obiect unicat şi găseşte de fiecare dată un cadoul potrivit pentru cei care mizează pe ceva original.Mai mult, a învăţat toate secretele materialelor pe care le vinde, pentru că testează orice produs noul pe care îl primeşte la magazin.  „ Meseria mea presupune consilierea clienţilor, mici demonstraţii pentru a-i convinge că şi ei pot face un anumit lucru şi crearea de diferitelor obiecte, de la cutiuţe decorate, coroniţe, cercei sau chiar buchete de mireasă“, povesteşte Daniela.

Pictura, o mare pasiune
Pe lângă activitatea pe care o are zi de zi la serviciu, care nu este deloc uşoară şi implică extrem de multă răbdare, tânăra găseşte totuşi timp pentru pictură, una dintre cele mai mari pasiuni ale sale. În anul al II-lea de facultate s-a înscris şi la Şcoala Populară de Arte şi speră ca pe viitor să reuşească să se înscrie chiar la o facultate de arte. „ În general, pictez noaptea, pentru că atunci am mai mult timp. Oricum, pictez doar în acele monete în care simt că am inspiraţie, pentru că ceea ce fac trebuie să iasă bine, şi niciodată nu mă gândesc să termin repede un tablou“, completează pictoriţa. Aceasta povesteşte că a început cu picturi abstracte, iar ulterior a trecut la peisaje citadine, un astfel de tablou aducându-i succesul la un concurs la care a participat anul trecut. Nu-i place însă să picteze oameni, singurul tablou de acest fel fiind un autoportret.

Ce-i place
„Îmi place foarte mult să merg cu Dani, nepoţelul meu de 11 ani, în parc, la plimbare, îmi place să citesc şi să ascult muzică, îmi place natura. În plus, ador să privesc răsăritul soarelui din tren, atât vara cât şi iarna, deoarece, chiar dacă soarele e acelaşi, el are diferite feţe“, spune Daniela Aron

Ce nu-i place
„În general, încerc să închid ochii când nu trebuie să văd ceva şi să-mi acopăr urechile când nu trebuie să aud ceva. Pot totuşi să menţionez că nu-mi place minciuna, violenţa şi nici să merg cu autobuzul“, completează tânăra.

Întrebări şi răspunsuri

Ce-ţi place la Sibiu?
Îmi place istoria oraşului, îmi place atmosfera de aici, construcţiile şi faptul că mi-am făcut mulţi prieteni. Este un oraş care te linişteşte şi este un oraş cu tradiţii. Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului mi se pare cel mai frumos din ţară.
Ţi-ai propus să râmăi în Sibiu?
Nu mă gândesc niciodată la ce trebuiă sau vreau să fac în viitor. Importantă este ziua de astăzi şi ceea ce trebuie să fac acum, în prezent. 


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite