Sibiu: Dan Magoş pune raliul sibian pe harta ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Magoş este unul dintre cei mai cunoscuţi piloţi de raliu din Sibiu şi din ţară. Anul acesta a reuşit, alături de Centrul Auto Moto Şera, să readucă Sibiul în Campionatul Naţional.

CITEŞTE ŞI:

Muzica a adus-o la Sibiu pe Teodora Cîrciumaru

Născut: 23 noiembrie 1967, Sibiu
Studii: Universitatea Dimitrie Cantemir
Familie: căsătorit

Dan Magoş este un împătimit al motoarelor, adrenalinei, maşinilor puternice şi cam tot ce se hrăneşte cu benzină şi scoate fum. Pasiunea asta o are de mic, de când vroia să afle cum funcţionează cam orice pe care punea mâna. “De mic copil am fost aşa, pasionat de tot ce înseamnă tehnică, nu doar maşini. Ţin minte că desfăceam toate maşinuţele să văd eu cum funcţionează ş ice ascund”, povesteşte sibianul.

A furat maşina tatălui

Pentru a înţelege cât de mare poate fi pasiunea pentru motoare şi sport, trebuie să ştiţi că Dan a crescut în cartierul Ştrand, foarte aproape de baza Voinţa şi terenul de dirt-track, în preajma căruia era mai tot timpul. Animat de această pasiune, în 1989 a făcut năzbâtia de fura împreună cu un bun prieten Dacia 1300 aproape nouă a tatălui său, cu care s-a înscris la Cupa Tineretului la Automobile. Cutezanţa i-a fost răsplătită cu o cupă, pentru cei mai tineri participanţi la concurs, cupă pe care din păcate nu a putut să o ducă acasă. „Am lăsat cupa când ne-am întors sub scări, pentru că dacă o duceam acasă şi o vedea tata aveam de tras pe urmă”, mai povesteşte amuzat Dan Magoş.

Proiect pentru copii

Astăzi Dan Magoş, pe lângă pasiunea pentru motoare şi raliuri, lucrează în cadrul Clubului Sportiv Municipal. Şi-a propus ca pentru anul acesta să realizeze un filmuleţ promoţional care să invite copiii, elevii din şcolile sibiene la mişcare şi sport. „Este vorba despre un film de prezentare a clubului ce va fi arătat în toate şcolile şi liceele din Sibiu. Ideea este că trebuie să-i facem pe copii să înţeleagă că au nevoie de sport şi că mişcarea este necesară pentru orice şi-au propus ei să facă”, spune Dan Magoş. Filmările pentru filmuleţ vor fi realizate chiar de el, având experienţă în domeniu, iar montajul va fi făcut împreună cu o firmă specializată. Copiii vor putea afla astfel şi despre bazinul de înot, sala de box, terenul de volei, rugby şi baza hipică.

Criza naşte echipe

La sfrârşitul acestei săptămâni, Dan Magoş a lansat noua echipă de raliu Sibiu Rally Team, alături de bunii prieteni Rareş Tomiţă, Mihai Turcu şi Şerban Tomiţă, cu toţii find sprijiniţi de Centrul Auto-Moto ŞERA. Ei vor conura în campionatul de raliuri pe două super maşini: o Honda Civic Type R de aproximativ 230 de cai şi un Citroen Saxo special pregătit pentru grupa N. Îşi vor începe aventura la Braşov, în prima etapă, după care urmează Piteşti, Cluj şi bineînţeles, Raliul Sibiului – înscris în premieră ca etapă internaţională în Intercontinental Rally Challenge, a doua competiţie ca importanţă la nivel mondial. “Pentru toate acestea trebuie neapărat să-i aduc un cuvânt de mulţumire primarului Klaus Johannis pentru tot sprijinul acordat de-a lungul timpului”, a mai ţinut să precizeze Dan Magoş.

Ce crezi că s-ar putea face pentru a se reduce violenţa în trafic?

Cred că raliurile şi concursurile de drift, bineînţeles organizate legal, sunt o bună modalitate de descărcare a adrenalinei şi energiilor negative.

Ar fi astfel şoferii mai liniştiţi?

Dacă lumea ar veni mai mult spre sport, nu neapărat motoare şi maşini, cred că am putea fi mai buni cu toţii.

Te poate schimba sportul atât de mult?

Sportul educă, organizează şi formează caractere.

Ce-i place:
Iarna îmi place foarte mult să schiez iar vara îmi place să fac excursii la munte. Îmi mai place bricolajul, să lucrez ceva cu mâinile, mai ales când mă retrag la Fântâlele, la casa de vacanţă.

Ce nu-i place:
Nu-mi place că nu mai există respect. Respect al omului faţă de om. Am uitat să ne respectăm.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite