Sibiu: Furt de peste 1000 de lei din ”cutia milei” dintr-o biserică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă
Foto: arhivă

Biserica de pe Calea Poplăcii a căzut ieri pradă hoţilor, care au forţat uşile de acces din spatele lăcaşului de cult şi au furat toţi banii găsiţi în cele două cutii ale milei.

Hoţii, care au acţionat fără niciun fel de reţinere sau teamă că ar putea fi pedepsiţi de Divinitate pentru gestul lor, au reuşit să se facă nevăuţi chiar dacă lăcaşul era prevăzut cu sisteme de alarmă. „ Spargerea a avut loc în jurul orei 15.00. Alarma a pornit, iar un vecin a ieşit afară, dar n-a reuşit să-I prindă. A apucat însă să-l vadă pe unul dintre ei de la spate, în timp ce fugea, şi azi urmează să mergem la poliţie să-I facem portretul robot“, ne-a spus preotul Dumitru Luca.

Chiar dacă nu au fost sustrase sau distruse alte valori, bunuri sau obiecte de cult, hoţii au rupt uşile din spatele bisericii, pe care le-au forţat pentru a putea intra. „ Uşile sunt stricate, le-au rupt. Mă bucur totuşi că au furat doar din cutiile cu bani şi nu s-au atins de cele sfinte“, a completat preotul.

Potrivit poliţiştilor sibieni, paguba este de aproximativ 1.500 de lei, cercetările fiind continuate de lucrătorii Biroului investigaţii Criminale.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite