Sibiu: Costel Busuioc se gândeşte la straie preoţeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că-l consideră un oraş special, Costel Busuioc a ales Sibiul să-şi lanseze cartea biografică. El a mărturisit că preoţia est un vis “vechi şi ascuns„ de-al său şi a spus că sunt şanse mari să fie student la Facultatea de Teologie din Sibiu.

Costel Busuioc, timişoreanul care a devenit o celebritate mondială în urma concursului „Hijos de Babel“ din Spania şi care a fost supranumit „Pavarotti din Carpaţi“ datorită timbrului său vocal, şi-a lansat aseară cartea biografică. Cartea, scrisă de jurnalistul Romeo Petraşciuc, este intitulată simplu, „Costel Busuioc“, şi oferă o lectură savuroasă despre importante momente din viaţa tenorului.

Evenimentul a avut loc în faţa unei mulţimi covârşitoare de fani care s-au strâns în Aula Facultăţii de Teologie. Acesta a fost locul în care tenorul şi-a invitat fanii pentru a le oferi un micro-recital şi autografe, dat fiind faptul că nu s-a sfiit niciodată să recunoască legătura pe care o are cu divinitatea.

Întâlnirea cu sibienii a debutat în catedrala Mitropoliei, unde Costel s-a alăturat soborului preoţesc în cântarea liturgică. Mai târziu, în timpul cuvântărilor despre Costel Busuioc, Mitropolitul Laurenţiu Streza s-a arătat impresionat că tenorul ştie glasurile şi i-a apreciat capacităţile vocale.„Dacă Costel Busuioc ar fi diacon, puţini preoţi s-ar ridica la nivelul lui“, a declarat Înalt Preasfiinţia Sa Mitropolitul Laurenţiu Streza.

Numit „un fir de busuioc întors acasă“, Costel a fost lăudat şi de pr.conf.univ.dr. Constantin Necula pentru puterea sa de a vorbi despre Dumnezeu într-un context în care oamenii, odată ajunşi celebri, se leapădă de Domnul. „Îi mulţumesc lui Costel că a refuzat să apară pe prima pagină. Nu dă bine pe prima pagină să spui că crezi în Dumnezeu. Poate dacă era un beţiv şi se mai şi droga un pic, dădea mai bine“, a subliniat Constantin Necula.

Mitropolitul Ardealului l-a îndemnat subtil pe tenorul timişorean să se preoţească iar acesta a lăudat Facultatea de Teologie de la Sibiu şi a declarat că este cea mai importantă astfel de facultate din ţară. A recunoscut că după studiile de Conservator ar vrea să facă studii teologice, mărturisind că acesta este un vis foarte vechi şi ascuns al său. „Îmi doresc foarte mult să fac Facultatea de Teologie, este un vis din copilărie. Şi este foarte posibil să fiu student la Sibiu“, a precizat Costel Busuioc.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite