Sibiu: Corina Popescu a descoperit Sibiul în ilustratele pe care le vinde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corina a făcut din afacere o pasiune şi astfel a ajuns să descopere mai multe taine ale oraşului în care locuieşte.

Profil
Născută    : 17 octombrie 1967, Sibiu
Studii: Liceul Pedagogic
Familie: Căsătorită, un copil

Corina este o femeie cu un zâmbet permanent pe buze, cu un tonus de invidiat şi este învăţătoare de 23 de ani. În vara trecută o puteai întâlni în Piaţa Mică lângă o tonetă plină de vederi. Anul acesta a preluat afacerea de la o tipă care era însărcinată: „ea m-a recomandat lui Adrian Şuhanea, iar el m-a întrebat dacă aş vrea să mă ocup. Îniţial m-am speriat, pentru că una este să lucrezi cu oameni şi alta este să lucrezi cu oameni în subordine“ spune Corina. Cu toate acestea s-a descurcat. Fiul ei a găsit încă doi prieteni care să stea la stand, a fixat un program, iar când nu puteau sta ei, stătea ea la „pupitrul“ vedero-mobilului. Şi-a stimulat colaboratorii cu bonusuri, iar vânzările de vederi în Sibiu au început să crească.

Un alt tip de vederi
Oradea, Sibiu, Sighişoara, Braşov sau Bucureşti sunt oraşe au un alt tip de imagine în ilustratele pe care le vinde Corina . Ele împletesc realitatea cu povestea şi prezentul cu trecutul şi te fac să-ţi doreşti să te fi născut în alte vremuri sau, cel puţin să locuieşti în unul dintre oraşele menţionate mai sus. Nu este însă de ajuns să ai o tonetă pe roţi şi ilustratele: „ca să vinzi trebuie să prezinţi fiecare set în parte fiecărui posibil cumpărător„ spune Corina. A căutat informaţii pe internet legate de Sibiu, ca să poată să-şi atragă clienţii şi astfel a descoperit multe lucruri legate de oraşul lui Hermann, şi-a îmbogăţit practic pachetul de cunoştinţe. Informaţiile i-au folosit şi la şcoală  Ilustratele pe care le comercializează Corina fac parte din colecţia „ Trei cetăţi medievale“ şi sunt realizate de  Adrian Samoilă din Oradea. „Nu există pe piaţă aşa ceva. Din punctul meu de vedere situează undeva mai sus oraşul. Noi ştim Sibiul doar cum este acum, iar vederile dau cu siguranţă o notă în plus oraşului “ spune Corina.
Saluţi, prezinţi setul stârneşti interes, captivezi omul, iar la nevoie vorbeşti în engleză, franceză sau italiană şi faci omul să cumpere amintiri cu oraşe frumoase din România. Asta face Corina şi acum. O puteţi găsi şi la Târgul de Crăciun din Piaţa Mare. A vândut anul acesta câteva mii de seturi cu illustrate şi are în plan să facă acelaşi lucru şi la anul.

Întâmplări lângă vedero-mobil
Corina a cunoscut o grămadă de oameni prin intermediul ilustratelor pe care le comercializează şi în mod evident a avut parte de tot felul de „evenimente“. Îşi aminteşte  cu zâmbetul pe buze că în vară,  la Târgul Internaţional al Culturii au venit la stand un el şi o ea, iar el l-a recunoscut pe nea Ion dintr-un sat din Apuseni în una dintre ilustrate, după cuiul de la jugul boilor. A spus povestea mai departe la ceilalţi care veneau la stand şi a prins. Unul dintre colegii de la şcoală i-a spus chiar o glumă legată de Sibiu: „Mi-a spus că pe vremuri pe râul Cibin nu curgea apă, curgea bere, iar localnicii se adunau pe malurile lui şi exclamau ce bine! ce bine! şi că de acolo vine unul dintre numele pe care le-a purtat Sibiul şi anume Cibiniu“ spune comercianta râzând.

Ce-i place
Îmi place de fiecare dată când sunt serbări la şcoală, iar copiii se bucură. Este o senzaţie de împlinire. De Moş Nicolae le-am luat jucării şi au fost foarte fericiţi. Îmi place să pot să-i văd pe cei din jur bucuroşi şi să le văd încântarea pe faţă. Îmi plac şi motocicletele, iar vara merg la întîlnirile de motoare.
Ce nu-i place
Nu-mi plac accidentele, mă înspăimântă. Nu-mi place să văd la televizor ştiri urâte, care scot la iveală lucruri şocante. Nu-mi place că, în general dascălii sunt subevaluaţi şi că s-a format o imagine proastă a lor, cu toate că 80 % dintre lucrurile urâte legate de ei sunt rodul suplinitorilor, care nu au nimic în comun cu învăţământul

Întrebări şi răspunsuri

Care este cea mai recentă întâmplare legată de afacerea ta?
La târgul de Crăciun a venit la stand o persoană care venise şi în vară. M-a întrebat dacă sunt ilustratele sunt făcute în Germania. I-am spus că sunt făcute în România, la Oradea şi a rămas uimit, probabil din cauza calităţii.

O altă pasiune?
Aveam o vreme când îmi plăcea să citesc. Citeam tot ce-mi pica în mână. Îmi place în continuare să citesc revista National Geographic.






Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite