Sibiu: Colectare selectivă de ambalaje tetra pak cu premii în jucării petru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii din Copşa Mică au început deja campania de strângere de tetra pak-uri.
Copiii din Copşa Mică au început deja campania de strângere de tetra pak-uri.

Şcolile din Copşa Mică, Mediaş şi Dumbrăveni sunt primele centre pilot în care aceste tipuri de ambalaje se strâng în fiecare clasă.

Copşa Mică a devenit oficial localitatea în care s-a lansat primul proiect educaţional, ce are ca scop  formarea atât a unor obiceiuri sănătoase de alimentaţie cât şi a unui comportament responsabil faţă de mediul înconjurător în special în rândul copiilor din şcoli. Proiectul, care va porni în mai multe localităţi din nordul judeţului de saptămâna aceasta, printre care şi municipiul Mediaş şi oraşul Dumbrăveni, presupune implicarea activă a copiilor, prin participarea la un concurs de colectare a ambalajelor Tetra Pak. „Am decis să încurajăm copiii să aducă şi ambalaje de acasă. Colectate în cosuri special amenajate în fiecare clasa, ambalajele Tetra Pak vor fi ridicate periodic din incinta şcolii, cu ajutorul societatii de salubrizare locală”, a explicat primarul Tudor Mihalache, din Copşa Mică.

Colectare premiată pentru clasele fruntaşe
Pentru a stimula şi mai tare pe micuţii care participă la acest program, iniţiatorii acestui program au decis să ducă în şcolile implicate în program şi un personaj mascotă  numit generic “SuperPak”, după modelul eroilor pozitivi din desenele animate. Concursul de colectare se desfăşoara în cinici etape, iar copiii din clasele I-IV care strâng cele mai multe astfel de deşeuri vor fi premiaţi cu jucării făcute chiar din tetra pak-urile adunate.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite