Sibiu: Ciorile înnegresc cerul şi albesc trotoarele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de ciori întunecă cerul Sibiului şi albesc străzile şi trotuarele cu mizeria pe care o lasă în urmă.

CITEŞTE ŞI:

Câinii fără stăpân s-au “înscris” la şcoală!

Porcul de Bazna, în pericol de dispariţie

Cei mai afectaţi sunt locuitorii din zona Parcului Subarini, zonele din apropierea malurilor Cibinului şi în cartierul Guşteriţa. Dacă în alţi ani primăria Sibiu acorda o atenţie mai specială acestei probleme, în ultimii ani numărul acţiunilor a scăzut, invers proporţional cu numărul ciorilor care au ajuns să pună stăpânire pe copacii şi pomii din oraş.

Spală mizeria

Reprezentanţii primăriei Sibiu spun că nu au primit în ultima vreme reclamaţii cu privire la numărul mare de ciori, însă angajaţii primăriei se ocupă periodic de curăţarea mizeriei pe care acestea o lasă în urmă. “Angajaţii primăriei curăţă şi spală o dată la două zile băncile din parc de mizeria lăsată de ciori”, spune Daniela Costa, purtător de cuvânt al primăriei Sibiu. În anii trecuţi şi Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi avea acţiuni pentru eradicarea ciorilor, însă în ultime vreme nu au mai avut solicitări pentru a interveni.

Vânătorii ar putea interveni

“Creează un mare discomfort. Stau în parcuri, nu mai poţi să stai pe bancă! Conform legii noi nu avem voie să folosim puşca în intravilan sau la 200 de metri de oraş, dar dacă primăria ne face o adresă şi primim autorizare de la Poliţie pentru o acţiune de eradicare a ciorilor noi intervenim. Ţin minte că am mai o acţiune similar acum câţiva ani, la solicitarea Spitalului Judeţean”, spune Alexandru Mareş, reprezentantul Agenţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi.

Produse specializate

Firma Ozon Company din Bucureşti se ocupă printre altele şi cu comercializarea aparatelor pentru speriat ciorile. Reprezentanţii firmei spun că au avut solicitări pentru astfel de aparate din zona Sibiului, însă acestea sunt mai greu de folosit în oraş. “În Sibiu nu am avut solicitări dar am avut în alte localităţi din zonă. Ideea este că aceste dispozitive de îndepărtare a păsărilor fac zgomot şi pentru eficienţă trebuie date tare, deci ar crea un disconfort în oraş”, a declarat Mihai Epure, reprezentantul firmei.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite