Sibiu: Filme eco la cinematograful solar din Piaţa Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cinefilii vor viziona în Piaţa Mare doar scurt metraje pe teme eco.
Cinefilii vor viziona în Piaţa Mare doar scurt metraje pe teme eco.

Pentru prima dată la noi în ţară cinefilii pot viziona filme la un cinema care funcţionează pe energie solară. După Timişoara, Sibiul este al doilea oraş din România în care poposeşte caravana cinematografului solar.

Iubitorii de film din Sibiu vor avea parte la sfârşitul săptămânii de o surpriză inedită în Piaţa Mare. Duminică, 24 ianuarie, începând cu ora 16.00, timp de 45 de minute vor rula chiar în centrul Sibiului, într-un cinematograf solar în aer liber, filme cu teme ecologiste. Cinematograful solar va ajunge în oraşul de pe Cibin cu doar câteva ore înainte de proiecţie şi va fi amplasat astfel încât să poată urmări filmele proiectate şi cei care patinează pe patinoarul din vecinătatea Bisericii Romano-Catolice.

„Caravana cinematografului solar vine din Olanda şi este pentru prima dată în România. Va mai reveni în acest an în cadrul Festivalului European de Film. Dacă nu va fi un cer însorit în ziua proiecţiei, ecranul cinematografului va fi alimentat cu energie solară, captată în baterii solare care pot asigura curent timp de opt ore. Dacă, totuşi, va fi înnourat, va funcţiona pe baterii, acestea sunt deja încărcate“, a declarat Ecaterina Lia, reprezentant al Asociaţiei KultART, organizatorul caravanei.

Sibienii pot vedea la cinematograful solar scurtmetraje cu subiecte ecologiste timp de 45 de minute. În prima jumătate de oră vor fi proiectate mai multe filme care au ca subiect mediu şi protejarea acestuia pentru ca în ultimul sfert de oră să poată fi văzute filmuleţele finaliste la Festivalul de Film Ecologic care va avea loc la Sinaia la sfârşitul lunii ianuarie.

„Caravana cinematografului solar precede acest festivalul filmului eco Green Plane Blues care este la cea de-a doua ediţie. Filmuleţele semifinaliste vor fi proiectate şi la Sibiu iar publicul le poate vota pe baza unor taloane iar câştigătorul va lua un premiu de o mie de euro“, a mai precizat Ecaterina Lia. 

Organizatorii au pregătit şi alte surprize, care vor întări mesajul ecologist al proiecţiilor: grupul „The Oracles“  cu programe de jonglerie, muzică, animaţie stradală, Cătălin Dragnei cu un show de eco stand-up, dar şi un animat spectacol de lumină şi foc. Pe durata programului, publicul va putea admira şi o proiecţie de fotografie a artistului Radu Stancu. Vizionarea programului din Piaţa Mare este oferit sibienilor gratis.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite