Sibiu: Doi tineri din Craiova se căsătoresc la Biserica de Gheaţă, chiar de Ziua Îndrăgostiţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biserica de Gheaţă
Biserica de Gheaţă

Cristina şi Traian Cătană, doi tineri în vârstă de 23 de ani din Craiova, au ales să îşi unească destinele într-o locaţie cu totul specială, la peste 2.000 de metri altitudine. Cei doi îşi vor spune „DA“ unul celuilalt la Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac, chiar de Sfântul Valentin. Este prima cununie care se oficiază în acest sezon la biserica de la Bâlea Lac.

Cristina şi Traian se cunosc încă din şcoala generală, însă au devenit un cuplu abia după terminarea liceului. Spun că le plac lucrurile altfel şi tocmai de aceea au ales să îşi unească destinele la Biserica de Gheaţă. „ Ne-am cunoscut încă de mici, de când mergeam la şcoala generală, însă în timpul liceului nu ne-am mai întâlnit, deoarece am urmat licee diferite. Ne-am revăzut chiar înainte de a intra la facultate şi de atunci am rămas împreună. Cât despre cununie, Am ales ziua de 14 februarie pentru că exact cu un an în urmă, la acea dată, ne-am logodit, iar locaţia pentru că am vrut să fie ceva inedit. Nu ne-am plănuit din timp momentul, este o decizie pe care am luat-o în urmă cu câteva zile, dar sunt convinsă că este un loc potrivit pentru a ne începe viaţa împreună“, ne-a spus tânăra.

Surpriză pentru apropiaţi

Potrivit mirilor, alături de ei vor fi membrii familiei şi doar câţiva prieteni apropiaţi. Aceştia vor fi însă nevoiţi să înlocuiască costumele şi rochiile elegante cu haine cât mai groase, pentru a rezista temperaturilor scăzute. „ Vor veni părinţii şi maxim 25 de prieteni. Încă nu i-am anunţat de decizia pe care am luat-o, pentru că vrem să le facem o surpriză“, a completat Cristina.
Şi pentru ca meniul să fie complet, cununia va fi urmată de o petrecere de pomină, chiar la Hotelul de Gheaţă, singurul de acest gen din sud-estul Europei. Nuntaşii vor avea parte se un foc de tabără, un meniu special, iar tradiţionalul foc de artificii de la miezul nopţii nu lipseşte nici el. „ Mirii au rezervat patru camere la Hotelul de Gheaţă, pentru ei şi pentru câţiva dintre nuntaşi, plus alte patru camere duble, o cameră cu patru locuri şi una cu cinci, la Cabana Bâlea Lac. Tinerii sunt foarte entuziasmaţi şi abia aşteaptă să ajungă aici“, ne-au spus reprezentanţii hotelului.

Aceasta este prima cununie care se organizează anul acesta la Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac şi ce-a de-a doua din istoria construcţiei. Anul trecut, la biserică s-au oficiat şi două botezuri. Singurele lucruri care le-ar putea pune beţe-n roate viitorilor miri ar fi vremea potrivnică şi riscul crescut de avalanşă.


Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite