Sibiu: „Caravana Astra Film“ ajunge la copiii din Sălişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de copii sunt aşteptai să vizioneze filmele prezentate
Zeci de copii sunt aşteptai să vizioneze filmele prezentate

Trei filme documentare educative vor fi proiectate la Saliste, miercuri 15 decembrie, în cadrul proiectului „Caravana Astra Film”. Începând cu ora 13.00, la casa de cultură din Sălişte, zeci de elevi din oraş vor viziona cele mai de succes producţii ale seriei de documentare „Dimineţile lumii”, care a rulat recent si în cadrul festivalului „Astra Film Junior”. 

Pentru Caravană au fost alese peliculele care îi surprind pe copiii din Finlanda, Japonia şi India, de la trezire si pâna la sosirea lor la şcoală, demersul reprezentând o ocazie de a descoperi diversitatea nucleelor familiale din diferite zone ale Globului, precum şi regulile de viaţă după care acestea se ghidează.

“În urma discutiilor avute cu reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean Sibiu, am considerat ca sunt necesare si binevenite astfel de activitati extrascolare pentru copii, însa pentru cei de la scolile din judet este dificil sa se deplaseze la Sibiu. Asa ca am decis sa mergem noi la ei; sa facem ca filmele documentare sa fie accesibile pentru toti, nu doar pentru cei care locuiesc în resedinta judetului. În luna decembrie am ales orasul Saliste, urmeaza si alte localitati din judet”, a anuntat regizorul Dumitru Budrala, directorul Astra Film.

La fel ca programul „Astra Film Junior”, Caravana Astra Film are rolul de trezi si cultiva în rândul publicului tânar si foarte tânar placerea de a viziona, în sala de cinema, filme care îi ajuta sa descopere, sa înteleaga si sa analizeze cu discernamânt informatiile receptate.

„Astra Film Junior 2010”, derulat în octombrie, la Sala Thalia din Sibiu, a avut peste 4.000 de participanti de la scolile si liceele sibiene.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite