Sibiu: Câini comunitari, „răsfăţaţi“ în cel mai modern adăpost

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mai bine de la un an de la demararea lucrărilor, municipalitatea sibiană a inaugurat ieri adăpostul în care a investit aproximativ 1 milion de lei. 

VEZI AICI GALERIE FOTO CU NOUL ADĂPOST

Pe un teren de peste 3.000 metri pătraţi  de la marginea oraşului a fost construită o clădire, unde se află birourile, sala de chirurgie, vestiare, sala de mese pentru personal şi sala de adopţii. Toate, conforme cu standardele europene. Adăpstul propriu-zis are o capacitate de aproximativ 200 de locuri, în 48 de padocuri, iar 96 dintre acesta şi-au găsit deja „locatari“, în câinii comunitari adunaţi de pe străzile oraşului. „ Am finalizat o lucrare foarte importantă, atât ca şi costuri şi amploare, dar şi ca importanţă pentru comunitate. Adăpostul a fost construit cu respectarea normelor europene şi este un pas important în rezolvarea problemei câinilor comunitari din Sibiu. Vreau însă să subliniez faptul că rezolvarea acestei probleme va fi de durată, conform prevederilor legale” a declarat primarul Klaus Iohannis, prezent la inaugurarea noului adăpost.

Angajările, blocate
Pentru a putea inaugura noul adăpost, municipalitatea sibiană a fost nevoită să detaşeze personal din alte servicii, întrucât angajările în administraţie publică sunt în continuare blocate. „Adăpostul va fi deservit de un medic veterinar, un tehnician veterinar şi şase îngrijitori, urmând ca, odată cu deblocarea posturilor, să se mai facă angajări, în funcţie de necesităţi“, a spus Mirela Gligore, purtător de cuvânt al primăriei.
Odată cu inaugurarea adăpostului, municipalitatea a lansat şi site-ul www.cainifarastapani.sibiu.ro , care cuprinde, printre altele, şi o secţiune specială pentru cei care doresc să adopte un câine.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite