Sibiu: Campania de sterilizare a câinilor maidanezi a fost reluată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalele ştiri din ediţia de astări a cotidianului „Adevărul de Seară“, pe scurt.

S-a reluat campania de sterilizări

Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân din cadrul Primăriei Sibiu, împreună cu Asociaţia Pferd und Hund  e.V. au reluat de ieri acţiunea de sterilizare a câinilor care nu fac parte dintr-o rasă omologată. „Aceasta operaţiune a fost sistată în ultimele 10 zile datorită temperaturilor extrem de scăzute”, a explicat Carmen Chiş de la biroul de presă al primăriei. Ambulatoriu este amplasat lângă Piaţa Rahovei şi funcţionează de luni pâna vineri între orele 12.00 – 18.00.

Buget mai mic cu 36 de milioane

Consilierii locali vor aproba în şedinţa extraordinară de mâine un buget local mai mic cu 36.000.000 de lei decât cel estimat iniţial.  Primăria a dorit să aibă un buget de 320 de milioane de lei, dat în proiectul de hotărâre care va fi votat de consilierii locali, valoarea acestuia ajunge la 287,6 milioane de lei. Cei mai defavorizaţi sunt profesorii care au primit un buget de doar 72 milioane de lei, faţă de 83 de milioane cât a cerut primăria de la Guvern.

Inspecţii la spălătoriile auto

Inspectorii de muncă au luat la controlat toate spălătoriile auto din Sibiu, pentru a vedea cum sunt protejaţi angajaţii faţă de riscurile de degerături, cădere, intoxicaţii, electrocutare sau agresiune. La cele 33 de societăţi unde muncesc 411 oameni, inspectorii au oprit 14 echipamente de muncă şi au aplicat 111 sancţiuni contravenţionale, precum şi trei amenzi în valoare totală de 7500 de lei. Controlul din acest an a constatat o îmbunătăţire faţă de anul trecut.

Dezbatere despre deşeurile biodegradabile

Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului şi norvegienii de la Geen Living, alături de primăria Sălişte organizează azi de la ora 17.30 p întâlnire cu cetăţenii micuţului oraş din Mărginime, pentru prezentarea activităţilor din cadrul proiectului pilot „reducerea deşeurilor degradabile”. Întâlnirea are loc la Clubul Tineretului din Sălişte. Proiectul este finanţat din fonduri acordate de Guvernul Norvergiei prin intermediul unui program de dezvoltare durabilă a României.


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite