Sibiu: Britanici, olandezi, finlandezi şi belgieni învaţă dansuri populare de la Junii Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Junii Sibiului au organizat un schimb de experienţă cu specialişti în domeniul coregrafiei tradiţionale din Olanda, Belgia, Finlanda, Germania şi Marea Britanie.

CITEŞTE ŞI:

“VARĂ, VARĂ, PRIMĂVARĂ” pe ultima sută de metri

Grupul internaţional de 25 de dansatori s-a aflat la Sibiu, în perioada 2-8 mai 2010, pentru a participa la un seminar de dans tradiţional românesc. Seminarul, susţinut de Silvia Macrea, coregraf şi director al CJCPCT Cindrelul –Junii, a fost organizat pe două componente. „Prima dintre ele a fost constituită de atelierul de dansuri, în cadrul cărora le-am predat şi am exersat alături de partenerii noştri dansuri tradiţionale specifice tuturor subregiunilor etnofoclorice din Sibiu.

CITEŞTE ŞI:

Regal folcloric, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor

Teorie şi practică


Componenta teoretică a fost însoţită de una practică, de observare in situ a cântecelor, dansurilor şi tradiţiilor româneşti. Au fost organizate vizite în sate sibiene  pentru a le da posibilitatea partenerilor noştri să cunoască bogăţia meşteşugurilor prin intermediul caselor ţărăneşti sau să vadă jocul tradiţional, aşa cum se juca duminica la horă. De asemenea, prin astfel de proiecte  Centrul doreşte să contribuie la dezvoltarea turismului cultural în judeţul Sibiu”, declară Silvia Macrea.

Citeşte şi:

Junii Sibiului învaţă copiii cu tradiţiile

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite