Sibiu: Banii strânşi pentru Coco, şansă la viaţă pentru şapte oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coco era un tânăr plin de viaţă
Coco era un tânăr plin de viaţă

Două morţi cumplite au şocat Sibiul anul acesta. În doar câteva luni, Ioana Costea(19 ani) şi Constantin Botezatu(23 de ani), doi tineri plini de viaţă, au aflat că sunt bolnavi de cancer. Chiar dacă sibienii au strâns atunci sume impresionante pentru tratamentele de care cei doi aveau nevoie, ei s-au stins la doar câteva săptămâni de la diagnosticare.

Familia Ioanei Costea a donat, după moartea fetei, o parte din bani către Constantin, iar acum, rudele tănărului au decis ca banii să meargă mai departe, în încercarea de a salva alte şapte vieţi. „ Pentru Coco, ajutorul  a venit prea târziu. În contul lui, s-au strâns 100.000 de lei şi 22.500 de euro. Împreună cu familia, colegii şi prietenii lui Coco am luat decizia de a dona aceşti bani altor oameni bolnavi. Unor oameni care şi-au îndreptat către noi strigătul de ajutor. Sunt şapte oameni care vor primi toţi banii donaţi pentru Coco. Sunt şapte oameni care au şanse de vindecare, pe care îi putem ajuta să învingă în lupta cu boala. Pentru aceşti şapte oameni, încă stă în puterea noastră să facem astfel încât să nu fie prea târziu",  spune Ruxandra Călinoiu, verişoara lui Constantin Botezatu. 

Donaţiile ajung în cinci oraşe
Banii strânşi pentru Coco au fost astfel redirecţionaţi către tineri din diferite oraşe, care încă au şansa de vindecare. Astfel, trei tinere din Sibiu, una din Constanţa şi una din Tulcea, un inginer geolog din Cluj-Napoca şi un băieţel de numai şapte luni din Timişoara au primit diferite sume, care le vor fi de folos în tratamentele de care au nevoie. Toţi banii au fost depuşi de către Ruxandra Călinoiu în conturile beneficiarilor încă de ieri.

După acoperirea cheltuielilor de înmormântare în cuantum de 17.000 de lei familia lui Constantin Botezatu a decis să doneze toţi banii strânşi pentru Constantin, astfel :

Donaţie de 13.000 de lei pentru Rareş Cozma din Timişoara
În vârstă de numai 7 luni, Rareş are un chist pe creier şi o malformaţie a ochiului stâng probleme din pricina cărora micuţul suferă şi de o tulburare de coordonare motorie centrală. 12.000 de euro este preţul operaţiei de îndepărtare a chistului de pe creier, operaţie care reprezintă singura şansă de supravieţuire a micuţului. Familia nu a reuşit să strângă până acum decât câteva mii de euro.

Donaţie de 20.000 de euro pentru Ştefania Claudia Livadă din Sibiu
Ştefania, astăzi în vârstă de 22 de ani, a aflat la vârsta de zece ani că suferă de scolioză severă a toracelui în partea dreaptă. Boala a evoluat în timp şi astăzi diagnosticul pus de medici este de « cifoscolioză dorso lombară gravă cu insuficienţă respiratorie » -  ceea ce înseamnă pe lângă faptul că organele interne au început să fie afectate, că Ştefania are o capacitate de respiraţie de doar 40%. Operaţia de îndreptare a coloanei costă 30.000 de euro, din care familia a strâns până acum 10.000 de euro.

Donaţie de 15.000 de lei pentru Diana Mihaela Leonte din Constanţa
Pentru Diana, viaţa s-a schimbat într-un mod dramatic atunci când nimic nu părea să anunţe asta. Pe 16 septembrie 2009 a plecat de acasă către facultate cu un taxi. Din neatenţie şi viteză excesivă a şoferului în vârstă de doar 20 de ani, taxiul iese în decor unde loveşte o barieră. Diana suferă un traumatism cranio-cerebral grav şi intră în comă de gradul V. Este operată de urgenţă şi iese din comă după trei săptămâni. Suferă încă două operaţii, una de montare a unei canule şi a două de reconstrucţie a traheei. Astăzi este încă internată la spitalul « Constantin şi Elena » Bucureşti, secţia O.R.L. – terapie intensivă. Tratamentele medicale de până acum au costat 5000 de euro, familia în continuare plăteşte 400 de lei în fiecare zi pentru medicamente.

Donaţie de 41.000 de lei pentru Florentina Dima din Tulcea
La vîrsta de zece ani, Florentinei i-a fost descoperită prima tumoră la baza chiasmei optice din cauza căreia nu mai vede cu ochiul stâng. După trei ani de citostatice, tumora a regresat dar a apărut o alta, din păcate neoperabilă în partea dreaptă a creierului. Ca şi cum toate acestea nu ar fi fost de ajuns pentru un copil, Florentina a făcut hidrocefalie, pentru care i-a fost montat în cap un dren pe care îl are şi astăzi. După operaţia de montare a acestui dren care să nu mai permită acumularea de lichid cefalorahidian în exces, Florentina a continuat curele cu citostatice. În 2006, tumora chiasmei oculare a  şi există riscul ca Florentina să îşi piardă  vederea. Astăzi, după aproape 8 ani de tratamente, boala a intrat în remisie şi Florentina are şanse mari de vindecare. Trebuie însă ca fata să meargă în Turcia pentru alte tratamente.

Donaţie de 16.000 de lei pentru Mădălina Bărbulescu şi Viorica Nicoleta Todirişcă din Sibiu
Mădălina şi Viorica suferă de Tetrapareză Spastică de care se pot vindeca dacă vor urma un tratament chirurgical. Sunt deja programate la operaţie în Republica Moldova în luna mai 2010. Fiecare dintre cele două fete a primit câte 8.000 de lei, bani care vor acoperi costul operaţiei.

Donaţie de 8000 de lei pentru Adrian Erett, din Cluj Napoca
Adrian, inginer geolog în vârstă de numai 25 de ani, are o tumoră de zece centimetri localizat în mediastin lângă inimă. După ce a urmat şase cicluri de chimioterapie boala a intrat în remisie, însă în octombrie 2009 tumora s-a relocalizat în timus cu 4 cm şi într-un ganglion din zona jugulară cu un 1 cm. A suferit deja o operaţie pe torace însă pentru că operaţia avea un grad mare de risc tumora nu a putut fi extirpată în totalitate. Celulele neextirpate, deşi izolate, sunt rezistente la chimioterapie. Adrian are şanse mari şi reale de vindecare dacă va face un transplant autolog. Costul transplantului este de 50.000 de euro.
 


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite