Sibiu: Asalt de turiști la Bâlea Lac, în primul week-end din 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fie că a fost vorba despre iubitori ai sporturilor de iarnă sau despre simpli turiști aflați în căutare de aer curat și zăpadă, mii de oameni veniți din toate colțurile țării au luat cu asalt Bâlea Lac, în primul week-end din 2010.

Citiți și:

Braşov: Tren deraiat la Malnaş Băi

Operatorii privaţi de transport şi-au anulat cursele în ţară

Douăzeci de englezi dorm între ani la Ice Hotel Bâlea Lac

Ice Hotel Bâlea se deschide în seara de Ajun

Ice Hotel a fost ridicat în timp record - din această seară se poate dormi în el

Până să se bucure de zăpada de peste 15 centimetri și de distracția de la 2000 de metri altitudine, turiștii au avut însă de trecut mai multe hopuri. În primul rând, aceștia au avut de îndurat aglomerația și blocajele din trafic formate în apropierea stațiunii, cauzate de sutele de mașini parcate pe marginea drumului.

Coadă interminabilă la telecabină

După ce au reușit să găsească un loc unde să își lase mașinile, aceștia s-au așezat la coadă la telecabină, în dorința de a ajunge la Hotelul de Gheață, singurul obiectiv turistic de acest gen din Europa de Est. Chiar dacă au fost nevoiți să aștepte și câte trei ore ca să prindă un loc în telecabină, cei mai mulți dintre turiști nu și-au pierdut răbdarea și s-au încălzit cu un pahar de vin fiert până le-a venit rândul. „ Chiar dacă am stat de la 11.00 până la 14.00 la coadă la telecabină, așteptarea a meritat din plin. Hotelul de Gheață este extraordinar, unic, iar peisajul unul de poveste“, ne-a spus, la coborâre, Alexandru, unul din turiștii care a venit tocmai din București să viziteze zona.Cei care nu au avut răbdare să le vină rândul la telecabină însă, s-au bucurat însă din plin de stratul gros de zăpadă,s-au dat cu sacul sau cu săniuțele ori s-au mulțumit cu o plimbare în aer liber.

Pârtiile din judeţ, impracticabile în aceste zile
 Asta şi pentru că, deocamdată, condiţiile nu sunt favorabile pentru schiat. „ La Bâlea ninge viscolit încă de ieri, iar vizibilitatea este destul de redusă. Chiar dacă stratul de zăpadă este de aproximativ 20 de centimetri, acesta nu este suficient pentru practicarea sporturilor de iarnă, deoarece pietrele nu sunt acoperite în întregime. Mai mult, s-a creat un strat de gheaţă, care este destul de periculos“, ne-a spus Augustin Chistinean, salvamontistul de serviciu în zona Bâlea.
Nici turiştii care au ajuns la Păltiniş în acest week-end nu s-au prea putut bucura de pârtia de schi, zăpada căzută în ultimele ore fiind insuficientă pentru practicarea acestui sport. Salvamontiştii estimează însă că acest lucru ar putea fi posibil începând de mâine. „ Chiar dacă ninge de sâmbătă noaptea, iar stratul de zăpadă atinge aproximativ 15 centimetri, pietrele şi smocurile de iarbă de pe pârtie nu erau acoperite în totalitate în această dimineaţă. De mâine însă, pârtia ar putea deveni funcţională“, ne-a spus salvamontistul Liviu Clenci.


„O să ningă slab în cursul acestei nopţi, mai ales la munte, iar statul de zăpada nu va depăşi 2-3 centimetri. Temperaturile vor scădea semnificativ mâine şi poimâine, minimele putând să ajungă până la -10 grade Celsius“
, spune Reckerth Udo, meteorolog

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite