Sibiu: Aproape zece tone de felicitări au trimis şi primit sibienii de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scrisorile către Moş Crăciun au avut mare trecere anul acesta
Scrisorile către Moş Crăciun au avut mare trecere anul acesta

Numai luni, prin Oficiul Judeţean de  Poştă au trecut 1500 de kilograme de scrisori. Contrar aşteptărilor, volumul corespondenţei clasice prin poştă a crescut în acest an cu zece la sută faţă de 2008, de sărbători.

Sibienii au preferat să trimită felicitări de Anul Nou şi în acelaşi timp au primit scrisori prin poştă, în ciuda alternativei gratuite oferită de Internet, prin email sau felicitări electronice, pentru că acest mijloc de comunicare este mai personal şi mai cald.


Aşa cum îmi spunea cineva, scrisorile clasice nu mor, pentru că ajung direct la inimă” Lucian Gaidarji, director coodonator OJP Sibiu


De la mijlocul lunii şi până în Ajunul Crăciunului, prin Oficiul Judeţean de Poştă au trecut aprope opt tone de corepondenţă. „Contrar spuselor că lume anu mai trimite felicitări de sărbători, anul acesta avem o creştere sensibilă la volumul de corespondenţă. Comparativ cu luna trecută, când toată luna am avut 4402 kilograme de corespondenţă, cum se măsoară la noi, în zece zile în decembrie am avut aproape dublu” spune directorul coordonator al Oficiului Judeţean de Poştă Sibiu, Lucian Gaidarji, care crede că scrisorile sunt mai intime şi mai apropiate decât poşta electronică a zilelor noastre. Trendul crescător se menţine şi după Căciun, pentru că numai ieri, s-au primit şi trimis peste 1500 de kilograme de corespondenţă, ceea ce la o medie de 20 de grame de scrisoare înseamnă 75.000 de felicitări  pentru Anul Nou. La volumul total de corespondenţă o contribuţie majoră o au instituţiile şi mai ales bîncile, care folosesc poşta clasică pentru a trimite urările de An Nou Fericit către clienţi şi colaboratori.



Poşta Română trimite cinci copii în Laponia
Copiii cu vârste între 3 şi 14 ani, mai pot trimite până în 31 decembrie, data poştei o scrisoare pe adresa lui Moş Crăciun prin poştă şi sunt înscrişi la tragerea la sorţi a cinci excursii în Laponia, oferite de Poşta Română şi Raiffeisen. Plicurile speciale se găsesc la orice oficiu poştal iar adresa Moşului este pretipărită de pe plic. Separat, o carte poştală va fi completată cu datele expeditorului şi trimisă la Compania Nationala Posta Romana, OP 83 - CP81, Bucureşti. Tragerea la sorti va fi pe 15 ianuarie 2010, iar câştigătorii care primesc un voucher de 2000 de euro pentru o excursie în Laponia, până la sfârşitul anului, vor fi înştiinţati până pe 25 ianuarie 2010.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite