Sibiu: Andreea Maria Popescu, născută să fie învingătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Popescu
Andreea Popescu

Elevă în clasa a II-a , Andreea a câştigat deja primul premiu important la un concurs naţional de matematică. Pentru că vrea să îi ajute pe cei din jurul său, tânăra spune însă că dorinţa ei este să devină medic.

Profil
Născută: 5 martie 2001
Studii: Elevă în clasa a II-a la Şcoala Generală nr. 13 Sibiu
Familie: Are un frăţior mai mic, Robert

La cei opt ani ai săi, Andreea este unul dintre elevii model ai Şcolii Generale nr 13 din Sibiu. Implicată în diverse activităţi, tânăra elevă ştie că educaţia este extrem de importantă pentru formarea unui viitor de succes şi tocmai de aceea încearcă să fie cât mai bună pe toate planurile. Abilităţile sale de lider au prins contur încă de anul trecut, de când a fost aleasă „în funcţia“ de şefă a clasei de către ceilalţi colegi. Acum, ea este responsabilă cu ordinea şi disciplina în clasa în care învaţă şi are grijă ca regulile impuse de către învăţătoare să fie respectate de colegii ei. „ În clasa I, doamna învăţătoarea a întrebat cine vrea să fie şefa clasei. Pentru că eram două «candidate», a  trebuit să ţinem fiecare câte un discurs, iar colegii m-au votat pe mine în urma acestui discurs“, ne-a spus Andreea.

Pasionată de matematică
Andreea merge cu drag la şcoală şi spune că cel mai mult îi plac orele de matematică, care i se par şi cele mai uşoare. Mai mult chiar, în urmă cu două luni a câştigat premiul întâi la prima etapă a Concursului Naţional de Evaluare în matematică, desfăşurat sub egida Academiei Române şi coordonarea  profesorului universitar doctor Constantin Năstăsescu. Andreea a fost singura elevă din Sibiu care a reuşit să obţină punctaj maxim, iar acum abia aşteaptă următoarea etapă, ce va avea loc anul viitor.„ A fost un concurs destul de uşor. Pentru că am reuşit să rezolv toate exerciţiile, am primit o medalie şi o diplomă de merit din partea juriului“, spune eleva.  Pe lângă pasiunea pentru matematică, Andreea ia şi lecţii de chitară şi dansuri populare la Palatul Copiilor. Chiar dacă este greu de înţeles cum se descurcă cu toate activităţile în care este implicată, tânăra spune că le face cu plăcere şi chiar găseşte şi timp pentru joacă.

Medic sau cântăreaţă?
Deşi este extrem de atrasă de matematică, planurile de viitor ale Andreei se îndreaptă momentan într-o direcţie cu totul diferită, aceasta oscilând între meseriile de cântăraţă şi medic. Dacă talentul pentru muzică este moştenit de la mama ei, pasiunea pentru medicină se datorează dorinţei de a-I ajuta pe cei din jurul său. „ Acesta a fost visul meu de mică. Mereu am grijă de mama şi de tata când sunt bolnavi şi vreau să-I ajut şi pe ceilalţi oameni când voi fi mare. Deocamdată, exersez pe păpuşi, cu truse de jucărie“, mai spune Andreea.

Răşfăţată de toată familia
Pentru că este un elev model, dar şi un copil extrem de cuminte şi ascultător, Andreea este răsfăţată atât de părinţi, cât şi de mătuşi şi bunici, cu tot felul de daruri. „ Când am luat premiul I am primit o pereche de role pe care mi-o doream de mică, un ceas Barbie de la mătuşa mea şi foarte multe dulciuri“ a completat tânăra.

Întrebări şi răspunsuri
Ai fost cuminte? A venit Moşul la tine?
Da. Moş Nicolae mi-a adus exact ce îmi doream: o păpuşă care cântă, vorbeşte şi pe care eu trebuie să o îngrijesc, iar Moş Crăciun mi-a adus foarte multe dulciuri. 
Ce materie nu îţi place la şcoală?
Nu-mi prea place limba română, în rest îmi plac toate.
Care este următorul cadoul pe care ţi-l doreşti?
Sper să primesc o trusă Hannah Montana, pentru coafură şi manichiură.
Ce îţi place să faci în timpul liber?
Îmi place foarte mult să mă dau cu rolele pe care le-am primit cadou, să mă uit desene lanimate a  şi să ma plimb cu tata cu maşina. Eu sunt copilotul lui şi am grijă să respecte regulile.
 
Ce-i place
Ca oricărui copil de vârsta ei, Andreei îi plac desenele animate şi urmăreşte cu interes „Forţa Mistică“, „Hannah Montana“ sau „Scooby Doo“. În rest, Andreea spune că îi place să se dea cu rolele, să se joace cu fratele ei şi să meargă în vizită la bunici.
Ce nu-i place
Fiind şefa clasei, Andreea spune că nu îi place atunci când profesorii din şcoală le atrage colegilor ei atenţia să fie mai cuminţi şi să nu mai facă gălăgie pe holurile şcolii. În plus, nu-mi plac legumele din ciorbă. Nu le mânănc niciodată.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite