Sibiu: Alimente expirate, superofertă de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibienii sunt sfătuiţi să verifice produsele cumpărate. Foto: arhivă
Sibienii sunt sfătuiţi să verifice produsele cumpărate. Foto: arhivă

În ultimele zile, inspectorii de la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului Sibiu au efectuat o serie de controale în magazinele alimentare din judeţ, pentru a verifica respectarea condiţiilor de depozitare şi comercializare a produselor de către operatorii economici.

Verificările acestora au scos la iveală o serie de nereguli, în urma cărora au fost aplicate 12 avertismente şi amenzi în valoare totală de 83.200 de lei. „Am verificat modul de încadrare în data durabilităţii minimale, modul de respectare a condiţiilor de depozitare şi comercializare impuse de producător şi modul de indicare a preţurilor la 25 de agenţi din judeţ. Am găsit salam de vară expirat de 22 de zile, zeci de doze de bere cu 45 şi chiar 221 de zile peste perioada de valabilitate, brânză de burduf, iaurturi sau condimente expirate de câteva zile“, ne-a spus Ioan Băra, director adjunct al CJPC Sibiu. În afara produselor ieşite din perioada de valabiitate, inspectorii au găsit şi neconcordanţe între preţurile de la raft şi preţul afişat pe bonul de la casă, produse vrac ce nu avea preţurile afişate sau lipsa verificării metrologice a balanţelor.

Retrase de la comercializare
Potrivit reprezentanţilor CJPC, toate produsele expirate au fost retrase definitiv de pe piaţă, iar în cazul magazinelor identificate cu alte nereguli, produsele au fost oprite doar temporar de la comercializare, până la remedierea problemelor.„Este vorba despre 44 de kilograme de produse, în valoare totală de 267 de lei, care au fost retrase definitiv şi de alte 150 de produse, în valoare de 2.729 de lei, retrase temporar “, a completat Ioan Băra. Inspectorii vor continua controalele, însă îi avertizează pe sibieni să se aprovizioneze doar din locuri autorizate şi să verifice etichetele produselor.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite