Sibiu: Alexandru Vlad Tănăsescu, supervoluntarul anului la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Tănăsescu
Vlad Tănăsescu

Pentru că a fost cel mai activ militant social, Alexandru Vlad Tănăsescu a fost răsplătit cu titlul de „Voluntarul anului 2009“,  în cadrul celei de-a patra ediţii a Galei  pentru Supervoluntari de la Sibiu.

Profil

Născut: 5 aprilie 1989
Studii: student la Facultatea de Contabilitate şi Informatică de Gestiunie, din cadrul Universităţii Româno-Germane din Sibiu.
Familie: necăsătorit.

Student la contabilitate, Vlad Tănăsescu este, la doar 20 de ani, cel mai activ voluntar din Sibiu. Împreună cu fundaţia CON-A, acesta a luptat pentru binele a sute de persoane nevoiaşe, a contribuit la înfrumuseţarea sărbătorilor pentru copiii defavorizaţi din Orlat şi Agârbiciu şi şi-a asumat cu succes rolul de ghid pentru un grup de 40 studenţi din Cluj, cărora le-a arătat cum se construieşte şi cum se munceşte pe un şantier. Pentru că încearcă de fiecare dată să atingă perfecţiunea, Vlad munceşte mult şi pune suflet în tot ceea ce face.  „ Voluntariatul este, pentru mine, o cale prin care îmi găsesc fericirea. Faptul că eforturile mele au fost răsplătite prin titlul de «Voluntarul anului» nu poate decât să mă bucure şi să mă motiveze să fac în continuare ceea ce am început în urmă cu doi ani. În plus, fericirea care se vede pe chipurile copiilor atunci când sunt în centrul atenţiei şi primesc daruri mă impresionează de fiecare dată“, spune Vlad.

„Ştiu cum e să nu ai nimic“
Povestea tânărului este una extrem de emoţionantă. S-a apucat de voluntariat tocmai pentru că a fost, la rândul lui unul dintre cei care au primit sprijinul Fundaţiei CON-A, atunci când a pierdut cele mai scumpe fiinţe din viaţa lui: mama şi bunica. De la 17 ani este nevoit să se descurce singur, iar fundaţia din care face acum parte i-a întins o mână de ajutor, oferindu-i sprijin în continuarea studiilor şi pata taxelor.  „ Pentru că eu am primit acest ajutor, am considerat că este de datoria mea să acord, la rândul meu, ajutor mai departe. Ştiu cum este să n-ai nimic şi cât de important este un sprijin în acel moment, iar asta mă face să ajut cu plăcere de fiecare dată când am ocazia“, povesteşte tânărul.

Vrea să îşi deschidă propria afacere
Prin felul său aparte de a fi, prin modul în care gândeşte şi acţionează, Vlad impresionează de la prima vedere. Spune că nu-i place să obţină ceva fără a munci pentru acel lucru, că este sensibil, dar poate fi şi dur atunci când situaţia o impune, iar când îşi propune un lucru face orice ca să îl ducă până la capăt. Fiind şi extrem de ambiţios, a avut puterea să treacă peste problemele  care l-au marcat în urmă cu trei ani şi priveşte viitorul cu optimism. A terminat liceul cu cea mai mare medie, nu a avut nicio absenţă pe tot parcusul şcolii şi chiar a fost răsplătit cu diplome de merit de conducerea instituţiei în care a învăţat. Acum, este şef de grupă la facultate şi  ştie exact ce vrea de la viaţă. Învaţă pentru a deveni un bun contabil  şi visează chiar să îşi deschidă o afacere. „ Eu sunt foarte optimis de fel. În viaţă trebuie să ai încredere în tine şi să treci peste toate problemele. Am ales să fac contabilitate pentru că mi se pare că este o speializare care te ajută să ai controlul asupra tuturor lucrurilor şi sper să obţin un post în domeniu chiar la fundaţia la care fac voluntariat. În plus, vreau să îmi deschid o afacere a mea, ceva legat de marketing, în viitorul apropiat“, ne-a spus tânărul. 

Întrebări şi răspunsuri
Ce alte pasiuni ai?
Îmi place foarte tare motociclismul. Am un Kawasaki Ninja de 600 de centimetri cubi, cu care îmi place să fac tot felul de acrobaţii şi în urmp cu o lună mi-am deschis chiar şi un club, care se numeşte „Force Riders“. Organizăm întâlniri ale motocicliştilor, căutăm locuri în care să facem diferite scamatorii, fără a deranja pe nimeni şi dezbatem diferite aspecte legate despre acest sport.
Vei continua să faci voluntariat?
Cu siguranţă. Dacă voi avea posibilitatea voi face toată viaţa acest lucru. Când ofer ajutor, eu sunt mai fericit decât persoana pe care o fac fericită.

Ce-i place
Îmi place motociclismul şi cascadoriile cu motocicleta. Pe lângă asta, îmi mai place şi să dansez pe muzica din cluburi, chiar dacă ies foarte rar într-un astfel de loc.
Ce nu-i place
Eu sunt învăţat cu orice şi am încercat să mă obişnuiesc cu lucrurile pe care le-am întâlnit. Chiar dacă nu îţi place un lucru, trebuie să te adaptezi situaţie şi să reuşeşti să treci peste.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite