Sibiu: Coborâre în Infern(o), la Bâlea Lac. Vremea se anunţă a fi bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zăpada de la Bâlea despăşeşste în anumite locuri, chiar şi un metru
Zăpada de la Bâlea despăşeşste în anumite locuri, chiar şi un metru

Cel mai spectaculos concurs din ţară de coborâre extremă pe zapadă, Inferno, are loc azi. Ajuns la cea de-a patra ediţie în România, concursul va reuni la start cel puţin 60 de împătimiţi ai sporturilor de iarnă.

Viteză, zăpadă şi adrenalină cât cuprinde sunt ingredientele zilei de sâmbătă la Bâlea Lac, acolo unde are loc cea de-a patra ediţie  a concursului Inferno, cel mai spectaculos concurs de freeride organizat până acum în România. Potrivit organizatorilor, 60 de împătimiţi ai sporturilor de iarnă s-au înscris.

Cinci fete înscrise în concurs
Cu vârste cuprinse între 16 şi 45 de ani, schiorii şi snowboarderii curajoşi vor porni în cursa nebună în acelaşi timp, urmând ca cel care ajunge primul la finish să fie declarat învingător. „ Cei mai mulţi dintre cei care s-au înscris au mai concurat şi la ediţiile precedente, fiind vorba despre nişte profesionişti. Concurenţii sunt din diferite  oraşe ale ţării, iar doi sunt din Austria. Printre cei 60 se numără şi cinci fete“, a spus Martin Freinademetz, organizatorul competiţiei.

Traseu stabilit azi
Traseul va fi unul „sigur pentru concurenţi“, după cum ei înşişi afirmă. „ În principiu, competiţia se va desfăşura pe un traseu de aproximativ 3-4 kilometri, acesta urmând să fie stabilit în ziua competiţiei. În cazul în care riscul de avalanşă va fi extrem de crescut, atunci competiţia va fi mutată pe un traseu mai scurt, în zona de pădure, sau de la cascadă în jos, pe o distanţă de un kilometru“, a completat Martin Freinademetz.

Pentru siguranţa lor, concurenţii vor trebui să fie echipaţi corespunzător, obligatoriu cu cască de protecţie şi vor primi la start şi câte un emiţător, pentru a putea fi depistaţi cu uşurinţă, în cazul în care se pierd. Concurenţii vor urca spre zona de start în jurul orei 10.00, concursul urmând să înceapă în jurul orei 12.00. Toţi cei care vor să guste din „infern“ se pot înscrie în continuare la adresa info@xventure.net. Taxa este 50 de lei, sumă în care sunt incluse transportul cu telecabina de la Bâlea Cascadă la Bâlea Lac, precum şi consumaţia la tradiţionalul grătar.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite