Sibiu: Acvilele ţipătoare mici de pe Valea Hârtibaciului vor fi salvate cu două milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un program de aproape două milioane de euro finanţat de Uniunea Europeană se lansează miercuri, la Hotel Continental Forum din Sibiu.

Proiectul „Conservarea acvilei ţipătoare mici în România" finanţat prin programul LIFE+ al Comisiei Europene este pus în practică de Agenţia Regională de Protecţia Mediului Sibiu cu partenerii săi, Asociatia "Grupul Milvus" şi Societatea Ornitologică Română.

Concret, specialiştii de la mediu îşi propun crearea condiţiilor de păstrare a habitatului pentru 22% din populaţia acestei specii, circa 2000 - 2300 de perechi. România a fost avertizată de către Comisia Europeană cu aplicarea unor sancţiuni extrem de costisitoare, pentru nerespectarea angajamentelor în domeniul protecţiei păsărilor.

Acvila ţipătoare mică este o pasăre răpitoare a cărei zonă de cuibărire este restrânsă în principal în partea centrală, estică şi de sud-est a Europei. Specia în declin este estimată la 20.000 de perechi la nivel global. România oferă speciei una dintre cele mai importante zone de cuibărit,  cel mai mare număr de perechi fiind în Transilvania, în vestul României şi pe pantele estice ale Carpaţilor.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite