Sibiu: Acuzaţiile procurorilor, la adresa lui Guru, prescrise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guru e liber după ce procurorii l-au acuzat că, în intervalul 1991-martie 2004, împreună cu alte persoane, a iniţiat, constituit şi apoi condus în interiorul MISA un grup infracţional organizat, care, ulterior, s-a extins.


Gregorian Bivolaru a fost acuzat ca a întreţinut relaţii sexuale cu Mădălina Dumitru, o tânără, minora la vremea respectivă iar procurorii susţineau că mutarea fetei la Bucureşti s-ar fi făcut la îndemnul lui Bivolaru, ceea ce, în opinia oamenilor legii constituia infracţiune de trafic de persoane.  Încă de la început, procesul s-a judecat în lipsa inculpatului, care a  şi primit între timp rezidenţă în Suedia.  Procesul a luat o altă turnură în 2007,  după ce unii martori aduşi la Sibiu, şi-au schimbat declaraţiile, în favoarea „gurului ". 
Gregorian Bivolaru a părăsit ilegal teritoriul României. La 4 aprilie 2005 el a fost reţinut de poliţia suedeză în oraşul Malmo. Ulterior, autorităţile suedeze i-au acordat azil politic.

Liderul Mişcării pentru integrare în absolut a fopst judecat în lipsă, dar avocaţii apărării se pare că şi-au făcut bine treaba. Astăzi instanţa sibiană a decis achitarea lui.

Într-un comunicat de presă remis de Tribunalul Sibiu, astăzi, se face public faptul că instanţa a decis să îi prescrie o parte din faptele incriminatorii. „În ce-l priveşte pe inculpatul Bivolaru Gregorian instanţa a dispus încetarea procesului penal ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale pentru săvârşirea infracţiunilor de corupţie sexuală, act sexual cu un minor ambele în formă continuată şi trecere frauduloasă a frontierei de stat a României”, se arată în comunicatul instanţei. În plus, pentru perversiune sexuală în formă continuată, infracţiunile de act sexual cu un minor în formă continuată şi infracţiunile de trafic de minori, Gregorian Bivolaru a fost achitat.

Sentinţa de astăzi vine ca o victorie a avocaţilor liderului MISA care, de când au venit la Sibiu, au afirmat că au încredere în instanţa sibiană şi că acesta a şi fost motivul penteu care au cerut strămutarea procesului, de la Bucureşti, unde aveau de a face cu o presiune mediatică, la Sibiu.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite